Powered By Blogger

woensdag 1 augustus 2012

De nieuwe Ferrari F12 Berlinetta (Video Aloso & Massa)


 
Ferrari heeft nieuwe foto’s vrijgegeven van de F12 Berlinetta. Bovendien is in een video te zien hoe Fernando Alonso en Felipe Massa de F12 over het circuit van Fiorano jagen. De F12 Berlinetta is het nieuwe topmodel van Ferrari, uitgerust met een 740 pk sterke 6,3 liter V12-motor die 690 Nm aan koppel levert. In combinatie met een zeventraps dubbelkoppeling versnellingsbak sprint de F12 in iets meer dan drie tellen van 0 naar 100 km/h. De auto zou een topsnelheid van 340 km/h moeten kunnen halen. Op het ‘huiscircuit’ van Ferrari in Fiorano realiseert de F12 een rondentijd van 1,23 minuten.
Klik op de foto's voor een grotere afbeelding !

Dit is dan de auto waar Lamborghini nachtmerries van moet krijgen (als we Ferrari geloven). De opvolger van de 599 GTB (en GTO) heeft wederom een dikke V12 onder de motorkap liggen die in dit geval zelfs 6.3 liter groot is en 740 pk & 690 Nm levert. Dat is dus fors meer dan de 700 pk die de Lamborghini Aventador heeft. Een ander groot verschil met de Lambo is dat deze Ferrari (uiteraard) gewoon achterwielaandrijving heeft en geen AWD. De afgelopen weken zagen we al de nodige teasers en lekplaatjes voorbij komen van de krachtigste (road legal) Ferrari ooit.

Deze auto heeft dus meer vermogen dan de Ferrari Enzo! Op dit moment moeten we het nog doen met een stapeltje foto’s, maar volgende week zullen we tijdens de autoshow van Genève zelf over deze nieuwe Ferrari kunnen kwijlen. En dan zullen we ook eens goed bestuderen of die voorbumper er in het echt net zo scherp uitziet als op de foto’s. Belangrijk om te vermelden is ook dat de F12berlinetta een stuk lichter is geworden dan zijn voorganger. Dankzij dat lagere gewicht (-70 kg) en zijn modernere motor (met directe injectie) is deze F12berlinetta een stuk zuiniger dan zijn voorganger (30% minder Co2). Dat merk je niet alleen aan de pomp, maar zal ook blijken uit het feit dat je minder belasting hoeft te betalen in Nederland. En dan de prestaties! De F12berlinetta sprint in slechts 3,1 seconden van 0 naar 100 km/u en na 8,5 seconden staat er 200 km/u op de teller. En de topsnelheid ligt op 340 km/u. PS Een rondje Fiorano doet de F12berlinetta in slechts 1 minuut en 23 seconden. Een nieuw record! PPS De officiele naam is “F12berlinetta” en dus niet “F12 Berlinetta”. Just so you know…

Geen opmerkingen: