Powered By Blogger

woensdag 1 augustus 2012

De eerste vlucht van de A380 naar schiphol (Video rondleiding A380)


Live: Eerste vlucht A380 naar Schiphol AMSTERDAM 
Vandaag is het de primeur voor de A380, de eerste vlucht vertrekt naar Schiphol.Om half twee maakt de gigant zijn debuut voor luchtvaartmaatschappij Emirates uit Dubai op de Amsterdamse luchthaven. Schiphol twittert zojuist dat de landing van de A380 gepland staat op de Zwanenburgbaan. Aankomsttijd is nu 12.54 uur, dus half uur voor op schema.
Klik op de foto's voor een grotere afbeelding !

Massaal opgekomen spotters licht in paniek, want langs Zwanenburgbaan zijn veel minder mooie fotoplekjes dan langs de - verwachte - Polderbaan. 9:50 uur: 
De bar van de first class wordt rond de landing overigens getransformeerd tot een soort rustiek waterval-ensemble. Past beter bij het Spa-concept rond de douches. Emirates zegt overigens de enige commerciële airline te zijn met douches aan boord. 9:45 uur: En jawel, de beloofde twee douche spa's zitten er echt in!

 Op 1 augustus 2012 was de allereerste dagelijkse lijnvlucht Dubai-Amsterdam


van het grootste passagiersvliegtuig ter wereld; de A380.

Jeroen ging mee als passagier voor een 5 daags tripje naar Nederland.

Normaliter werkt hij op 1 van de 20 stuks A380's in business-class.

Nu geeft hij een rondleiding.......  Met alles erop en eraan, maar 1 beperking: maximaal 5 minuten douchen per passagier, dus toch nog een beetje kampeergevoel! Het meeslepen van al het water kost ontzettend veel kerosine, vandaar.De bezetting vandaag: 413 van de 427 economystoelen vol. 46 van de 76 businessclass stoelen bezet, net als 8 van de 14 firstclass stoelen. Die hebben een soort zijschermpje trouwens, van boven zijn ze open dus niet echt cabines.Terugvlucht vanaf Schiphol van vandaag zou in alle klassen vol of zo goed als vol zitten. Dus was u enthousiast geworden: helaas, vandaag gaat waarschijnlijk niet meer lukken

Geen opmerkingen: