Powered By Blogger

donderdag 10 september 2020

Wat is een oldtimer ? (VideoFilm)

Dit zijn de mooiste oldtimers ter wereld

Het is de droom van velen: een oldtimer bezitten. Lang niet iedereen kan die droom werkelijkheid maken, daar is tenslotte geld, tijd en bij voorkeur ook een garage of stalling voor nodig. Maar, dromen kan en mag natuurlijk altijd. En als je dan toch aan het dromen bent, wat zijn de mooiste oldtimers ter wereld ?

Wat is een oldtimer ?

Tot enige tijd geleden was een auto van 25 jaar of ouder een oldtimer. 

Maar nu auto’s steeds langer meegaan, is een auto pas een oldtimer als hij minimaal 40 jaar oud is. 

Als we het hebben over oldtimers, wordt er ook vaak gesproken van klassieke auto’s, of classic of vintage cars. 

Niet elke oude auto is zomaar een klassieker. Een oldtimer is pas echt een oldtimer als hij nog in originele staat is, maar wel goed onderhouden. Een oldtimer is een auto om mee gezien te worden, om mee te flaneren. En met deze auto’s kan dat zeker !

En mocht je nou geen tijd, geld of ruimte hebben voor een oldtimer. Dan kun je ook jouw auto een make-over geven, waardoor je hier ook mee gezien mag worden. De gemakkelijkste upgrade vind je in de auto velgenshop: een paar nieuwe ‘sloffen’ geven je auto meteen een sportieve uitstraling.

Ford Mustang  1969

Vraag een autoliefhebber naar zijn favoriete ‘muscle car’ en de kans is groot dat hij deze noemt. De Mustang is al heel lang een iconische auto en de Ford Mustang cabrio uit 1969 nodigt uit om, met de raampjes naar beneden, heerlijk in te cruisen. Door zonnig Los Angeles bijvoorbeeld!