Powered By Blogger

vrijdag 13 december 2013

TVR SagarisTVR extreme auto’s


 Extreme auto’s, daar zijn ze bij TVR dol op. Deze Sagaris werd op een Britse autoshow onthult en slaat wat dat betreft alles. De Tagaris is gebaseerd op de T350, maar heeft een grotere spoorbreedte. De zes-in-lijn van de Tuscan S zorgt voor de aandrijving, dus dat betekent 400 pk! Prestatiecijfers worden niet gegeven, maar de Tuscan S haalt er ruim 310 km/h mee en accelereert van 0 naar 100 km/h in 4 seconden. In het interieur past TVR koolstofvezel materiaal toe.
De producten van TVR zijn stuk voor stuk zulke knotsgekke creaties.Niet lang voordat het merk mij ontviel was er echter één model dat absoluut de kroon spande: de Sagaris.
De Sagaris is een afgeleide van de in 2002 geïntroduceerde T350C. TVR was echter niet van plan mensen de kans te geven de twee door elkaar te halen: het model werd voorzien van inkepingen in neus, dak en achterwerk die eruit zagen alsof ze met een enorme hakbijl waren aangebracht.
Een agressieve voorbumper, kwaad loerende koplampen, zwarte achterlichten en een bizar uitlaatsysteem maakten het feest compleet