Powered By Blogger

vrijdag 12 april 2013

Brute crash FERRARI CaliforniaBrute crash Ferrari Callifornia overleeft


Met dank aan Peter Wibbelink.
Een engeltje op je schouder, of misschien wel twee. De bestuurder van de volgende Ferrari California heeft bizar veel geluk gehad toen hij de macht over het stuur verloor en met zijn California een bos in schoot. De onderdelen lagen honderd meter het bos in, het motorblok was uit de auto gevolgen en de eigenaar is met flinke verwondingen naar het ziekenhuis gebracht, waar hij het inmiddels beter maakt. Hoe dan ook, de beelden zijn gruwelijk en spreken voor zich.

dinsdag 9 april 2013

50 jaar autosnelwegpolitie (Video)

Autosnelwegpolitie
In 2012 bestond de autosnelwegpolitie, tegenwoordig een 
onderdeel van het Korps Landelijke Politie Diensten (KLPD), precies 50 jaar. Hoewel ‘de Politie’ niet altijd even populair, is denken veel mensen met weemoed terug aan één bepaalde periode: die van de ‘Politie Porsches’.


Begin jaren ’60 van de vorige eeuw was de toenmalige AVD (Algemene Verkeersdienst) van de Rijkspolitie op zoek naar snelle, betrouwbare surveillancewagens. Na een evaluatie van diverse merken en modellen kwam de Porsche 356 B Cabriolet als beste uit de bus. De eerste 12 modellen in Politie-uitvoering kwamen in 1962 op de weg. De 356 werd in 1967 opgevolgd door de 912 Targa met zogenaamde softwindow (een uitritsbare achterruit).


Nog geen twee jaar daarna volgden de 914-modellen met zescilindermotor. In deze periode werd er echter ook al getest met de Politie Porsche die de meeste bekendheid zou krijgen: de 911 Targa met - uiteraard - de fameuze zescilinder boxermotor. Deze werd weer opgevolgd door de 911 Cabriolet (type 964). Van 1962 tot en met 1994 hebben in totaal 509 Politie Porsches langs de Nederlandse (snelwegen) gesurveilleerd.
AVD-ers die in aanmerking wilden komen om ‘Porsche-surveillant’ te worden, dienden daarvoor een speciale training van 6 weken te volgen. Daarbij werd uiteraard veel aandacht besteed aan de rijvaardigheid. Dit gebeurde op het circuit én de openbare weg. De training omvatte echter ook ‘benaderings- en gesprekstechnieken’- de surveillanten van de Porsche-brigade staan nog steeds bekend om hun uitermate correcte optreden. Samen met de unieke ‘road-presence’ van de Politie Porsche zorgt dat ervoor dat nog steeds veel mensen terugverlangen naar deze unieke periode. Dat werd treffend onderstreept door een onderzoek dat De Telegraaf samen met Autovisie uitvoerde. Op de vraag ‘Moeten de Politie Porsches terugkeren?’ antwoordde ruim tweederde van de ruim 2000 respondenten met ‘Ja’!Porsche Centrum Twente
Met dank aan Darryl Stukker.
ENTER - Porsche Centrum Twente laat oude, maar prachtige tijden herleven met de introductie van een nieuwe Porsche 911 Carrera 4S in politie-striping.


Porsche Centrum Twente zet de
politiewagen uit het verleden, de
Porsche 911, in het zonnetje.


Met deze speciale, one-off politie-uitvoering zet Porsche Centrum Twente het 50-jarig bestaan van de 911 extra luister bij en blikt de Porsche-distributeur uit Enter terug op de oorspronkelijke 911 in politietrim waarmee de Rijkspolitie in de tweede helft van de vorige eeuw ’s lands heren wegen domineerde.


De aanblik van een Porsche 911 in politie-uitvoering in de binnenspiegel, boezemde in de jaren ’60, ’70, ’80 en zelfs de beginjaren ’90 van de vorige eeuw bij menigeen ontzag in. Wanneer die 911’s het in die jaren op je gemunt hadden, was er geen ontkomen meer aan. Door die reputatie dwongen de Porsches 911 van de snelwegpolitie respect af, zoals de huidige 911 dat in zijn normale livery en in zijn vijftigste jubileumjaar nog steeds doet. Voor Porsche Centrum Twente een goed moment om even stil te staan bij die glansrijke historie.

Kijk ook even naar de Oltimerbeurs in Rosmalen, dat is echt de moeite waard. ↓ ↓

http://janwib.blogspot.nl/2013/03/british-cars-lifestyle-2013-video.html