Powered By Blogger

donderdag 17 november 2016

Jaguar bouwt 9 nieuwe Oldtimers ! (Video)


Jaguar gaat 9 nieuwe unieke oldtimers produceren van het type xk-ss

In maart dit jaar liet Jaguar weten een negen nieuwe 'continuation' modellen te gaan bouwen. Daarmee doelt het Britse merk op het opnieuw produceren van een model dat al decennia geleden van de markt verdween.Klik op de foto's voor een nog grotere afbeelding !

  
Eerder was de Lightweight E-Type aan de beurt en nu gaat Jaguar 9 exemplaren van de XKSS, de straatversie van de D-Type, produceren omdat er in 1957 9 stuks verloren gingen bij een brand in de fabriek van Jaguar.


Meerdere originele exemplaren van de XKSS zijn volledig ingescand, van het buizenchassis tot het plaatwerk aan toe. De nieuwe koets bestaat net als voorheen uit een magnesiumlegering. Jaguar pompt de XKSS'en overigens niet vol met moderne gadgets. De originele productietechniek wordt toegepast en zaken als de remmen en de banden zijn nagenoeg exact zoals ze vroeger waren.

 Ook het interieur is nagenoeg niet van het origineel te onderscheiden. De brandstoftank is overigens wel gemoderniseerd in het kader van de veiligheid.
Onder de motorkap ligt een 3,4-liter metende zes-in-lijn van de D-Type, een blok dat 
  
in dit geval is samengesteld uit een nieuw gietijzeren blok met nieuwe cilinderkoppen en drie carburateurs.
Alle 9 exemplaren, die stuk voor stuk 1,2 miljoen euro gaan kosten, zijn al vergeven., De productie start begin volgend jaar.

Gestolen Jaguar naar 45 jaar terug ↓
                                           https://janwib.blogspot.nl/2014/09/gestolen-jaguar-na-46-jaar-terug.html

woensdag 16 november 2016

De auto's van Donald Trump (Video)Trump auto’s, dit zijn ze Engels, Duits, Italiaans en Amerikaans

 Als een steenrijke zakenman president van de Verenigde Staten wordt, vragen autoliefhebbers zich natuurlijk direct af wat voor auto’s hij in zijn garage heeft staan. Dit zijn ze! Althans, dit zijn ze… Donald Trump hangt z'n wagenpark niet aan de grote klok, dus honderd procent zekerheid hebben we niet. Wel zijn er genoeg aanwijzingen om te kunnen stellen dat de hier genoemde auto's in ieder geval in bezit van Trump zijn geweest.


 Rolls-Royce Phantom en Silver Cloud
Naar verluidt is 'The Donald' een echte Rolls-Royce-liefhebber. Dat imago maakt hij waar door niet alleen een Phantom te bezitten, maar ook een Silver Cloud uit 1956. Het betreft daarmee een exemplaar van de eerste serie, die tussen 1955 en 1959 op de uiterst geheime prijslijst van het edele Britse merk stond. Trump heeft deze auto naar verluidt al vele jaren in bezit.
Mercedes-Benz SLR McLaren
Voor een sportief blokje om zouTrump nog altijd de beschikking hebben over een SLR McLaren uit 2003. De auto deed aan het begin van deze eeuw mee in de eredivisie van supercar-land, maar viel tussen concurrenten Porsche Carrera GT en Ferrari Enzo Ferrari op doordat hij z'n buitenaardse snelheid combineerde met de nodige luxe.Lamborghini Diablo VT Roadster
De kans is groot dat Trump verwacht weinig tijd te hebben voor z'n speelgoed als hij eenmaal president is. In september werd namelijk bekend dat z'n blauwe Diablo Roadster uit 1997 te koop stond. Inmiddels is de auto naar verluidt voor 460.000 dollar verkocht, maar we kunnen 'm niet onbenoemd laten. Met de ultieme 'nineties'-supercar, die hier ook nog eens in de zeldzame open versie ten tonele verschijnt, bewijst Trump wat ons betreft een echte liefhebber te zijn.


 Mercedes-Maybach S600
Als zelf rijden even geen optie is - en dat zal vaak het geval zijn bij mr. Trump - is er niets mooiers dan op de achterbank van een even lange als luxueze Mercedes-Maybach door het verkeer te gaan. 
De topversie, met V12 dus, is dan ook present.
 Cadillac Allanté
Na het uitlenen van z'n naam voor een Limousine-reeks, schonk Cadillac in 1987 een fraaie Allanté aan Trump. Deze Amerikaan staat Donalds voorkeuren voor Europese lijnen niet in de weg, want niemand minder dan Pininfarina is verantwoordelijk voor het design van de luxe roadster.