Powered By Blogger

zaterdag 3 mei 2014

Bentley V12 Net een vliegtuig ! (Videofilm)
Het gevoel alsof je in een vliegtuig vliegt


 Met dank voor de tip aan: Peter Wibbelink.
Jay Leno heeft weer eens een niet-alledaags voertuig uit zijn garage gehaald. Ditmaal is het zijn uit de kluiten gewassen 1930 Bentley GJ 400 met een 27 liter V12 van Rolls-Royce. Eigenlijk mag het ding geen Bentley heten, want de Britse fabrikant heeft deze auto nooit geproduceerd. 
Het is een zelfbouwproject, waarbij slechts een aantal originele Bentley-onderdelen zijn gebruikt. De rest bestaat uit oversized plaatdelen en andere custom-onderdelen.
The 27-litre V12 engine is a development of the Rolls-Royce Merlin used in Spitfires and Lancasters

Volgens Leno levert de V12 motor (uit een WO2 gevechtsvliegtuig) rond de 700 pk. Een leuk vermogen, maar het ding heeft ook aardig wat gewicht te verzetten, meer dan drie ton. Rijdend ziet dat er zo uit  ↓

zondag 27 april 2014

De nieuwe Mercedes MLC SUV Coupé Mercedes MLC Consept SUV Coupé:zo goed als productierijp

Met de boodschap dat het hier geen one-off betreft, maar een voorbode van een productiemodel gaf Mercedes-Benz eind vorig week al een blik op het studiemodel Concept SUV Coupé dat vandaag officieel wordt aangekondigd.


De productieversie komt volgend jaar, zo geeft het merk aan Autovisie aan. Hij is voor 95% identiek aan het studiemodel.
MLC, zo gaat het definitieve model heten. De auto komt naast de ML in het programma, waarmee de MLC zijn technische basis deelt. Op het moment dat de MLC erbij komt, krijgt de ML zijn eerste facelift. Zo zal Mercedes voortaan in de ML ook de 333 pk sterke 3.0 V6-turbomotor aanbieden, die nu al in het studiemodel van de MLC hangt.