Powered By Blogger

woensdag 13 augustus 2014

Veiling van de eerste Range-Rover V8 1969 (Video)De eerste generatie RANGE-ROVER V8  gaat veel geld opbrengen

Wie dacht dat de eerste generatie van de Range Rover pas in 1970 op het asfalt verscheen, die zit er net even naast. Dit allereerste exemplaar stamt namelijk uit 1969! 


De Salon Privé Sale - die door Silverstone Auctions op 4 september in Londen wordt georganiseerd - heeft een wel heel bijzonder veilingstuk in het magazijn staan. We hebben het hier over een Range Rover van de eerste generatie met chassisnummer 001. 
Deze Olive Green gspoten Brit is tussen 24 november en 17 december 1968 in elkaar geschroefd om op 2 januari 1969 voor het eerst op kenteken te worden gezet, zes maanden voor de marktintroductie van de eerste generatie Range Rover. Michael Furlong, de producer die de eerste promotiefilmpjes voor de auto maakte, mocht zich de gelukkige eigenaar noemen.
In 1975 werd de Ranger Bahama Gold gespoten en sindsdien wisselde hij geregeld van eigenaar. Even leek hij van de radar te zijn verdwijnen, maar in 1990 dook hij opnieuw op. De auto werd gerestaureerd en kreeg ook z'n originele groene jas terug. Silverstone Auctions verwacht dat de achtcilinder zo'n 100.000 tot 140.000 Britse ponden gaat opbrengen.

zondag 10 augustus 2014

Ferrari Steve McQueenDe geschiedenis is belangrijk voor een auto en zeker de auto van Steve McQuee Met dank voor de tip aan Peter Wibbelink.
Dat de juiste geschiedenis miljoenen kan schelen, demonstreren deze Ferrari 275 GTB/4's. Allebei komen ze uit 1967, alleen eentje is er van de legendarische acteur Steve McQueen geweest en dat zorgt voor een groot verschil in de verwachte opbrengst.dams / RM Auctions


Chianti Red
Steve McQueen ontving de Ferrari in 1967 terwijl hij bezig was met de opnames van één van de bekendste films uit zijn loopbaan: Bullitt. De auto had bij aflevering de kleur Nocciola (hazelnoot), maar dat vond de acteur maar niets. Nog voordat hij er een kilometer had gereden liet hij hem al overspuiten. Rood was de kleur naar keuze, maar niet het bekende Ferrari-rood dat we vaker zien. Steve koos voor een meer donkere unieke tint die later is omgedoopt tot Chianti Red. Dit is vrijwel dezelfde kleur als de N.A.R.T.-Ferrari die te zien is in zijn volgende film The Thomas Crown Affair en waaraan gerefereerd wordt als “one of those red Italian things”.

Le Mans
McQueen gebruikte de 275 GTB/4 regelmatig totdat hij hem in 1971 aan acteur Guy Williams verkocht. Williams kennen we uit de films Zorro en Lost in Space. Hollywood leek dol op deze Ferrari te zijn. In de loop van de jaren kreeg de auto andere bezitters en is er het nodige aangepast. Op een gegeven moment werd de auto zelfs omgebouwd tot N.A.R.T.-specificaties en fel geel gespoten. Dit stopte toen voormalig Le Mans-winnaar Vern Schuppan de Ferrari in handen kreeg. Als groot McQueen-fan liet hij de 275 GTB/4 compleet restaureren en terugbrengen naar de specificatie uit de tijd dat de acteur nog achter het stuur zat.

Museo Ferrari

De geschiedenis van de in uitstekende staat verkerende auto is door Ferrari bevestigd en met zijn McQueen-geschiedenis mocht de 275 GTB/4 al schitteren in tentoonstellingen in Museo Ferrari in Maranello en het Petersen Automotive Museum in Californië. Nu gaat de Ferrari op 16 augustus op zoek naar een nieuwe eigenaar en veilinghuis RM Auctions verwacht een opbrengst tussen de 8 en 12 miljoen dollar.

Waarde hechten

Mocht je nu niet zoveel waarde hechten aan wie er voor jou op de bestuurderstoel heeft gezeten, dan kan je een stuk goedkoper uitkomen. Op dezelfde veiling gaat ook een andere Ferrari 275 GTB/4 uit 1967 onder de hamer. Dit is één van de twee exemplaren van dit model die origineel in het zwart (Nero) met een zwart interieur is geleverd. De Ferrari heeft recentelijk een complete restauratie ondergaan, waarbij hij tot fabrieksnieuwe staat is teruggebracht. Qua kwaliteit doet hij dus niet onder voor de McQueen-Ferrari. Toch verwacht veilinghuis RM Auctions voor deze auto tussen 3,75 en 4,5 miljoen dollar te krijgen. Nog steeds een flink bedrag, maar minder dan de helft van de Hollywoodster.

Ferrari het sterkste merk ter wereld ↓

http://janwib.blogspot.nl/2014/02/ferrari-sterkste-merk-ter-wereld.html

Ferrari 20 Pk meer door aparte verf (Video)


Magische verf geeft Ferrari 20 Pk Extra


Hoe is het mogelijk ?
20 pk enkel en alleen door een likje verf !
Het Marussia F1 team zou een speciale lak ontwikkeld hebben die bij toepassing op de beschermingsdelen van de motor, meer hitte naar de turbine leidt. Bij de geblazen F14T V6-blokken van Ferrari zou dat tot 20 pk meer vermogen opleveren. Dat is wat het Italiaanse Autosprint meldt. Marussia F1 is het achterhoedeteam van Ferrari en maakt ook gebruikt van Ferrari’s motoren. De ‘magische’ verf is niet zo magisch als het lijkt. Het goedje heeft simpelweg een hoog isolerende waarde en zorgt er daardoor voor dat de hitte van de uitlaatgassen minder snel verloren gaat. Dat levert een hoger rendement en meer vermogen. De FIA gaat de verf binnenkort testen. De Ferrari-engineers verwachten, ondanks de ontwikkelingsstop voor F1-motoren, goedkeuring te krijgen en het spul bij races op Spa en Monza op hun motorblokken te mogen smeren. Ondanks dat 20 pk in verhouding tot het totaalvermogen vrij weinig is, zullen aan de top alle beetjes helpen.