Powered By Blogger

zaterdag 1 maart 2014

Klassiekers en Oldtimers stijgen



Stijgende lijn prijzen klassiekers en oldtimers 


Het mag dan wereldwijd nog steeds een beetje crisis zijn, aan de prijzen van klassieke auto’s en oldtimers is dat niet te zien. Die zijn juist in waarde gestegen, in 2013 zelfs met 8,1 procent.

Oldtimerbeurs Maastricht

http://janwib.blogspot.nl/2014/01/maserati-100-jaar-jubileum-mecc.html

zondag 23 februari 2014

Le Mans Classic 2014 ( VIDEOFILMS )











Het grootste klassieker evenement van Europa

Iedere twee jaar vindt op het legendarische circuit van Le Mans (Circuit de la Sarthe), het grootste klassieker evenement van Europa plaats: Le Mans Classic. 24 uur en daar gaan we dit jaar naar toe, super !


Hoogtepunt van dit weekend vol autohistorie is, hoe kan het ook anders op circuit de la Sarthe, een 24-uurs race met originele Le Mans racers die tussen 1923 en 1979 hebben deelgenomen aan dé 24 uur van Le Mans. Let wel, het gaat dus om de originele exemplaren, auto’s die stuk voor stuk niet misstaan in een museum en allemaal een lange racegeschiedenis hebben.


Klik op de foto's voor een grotere afbeelding !



 De auto’s worden overigens behandeld alsof er bij de dealer om de hoek nog 100 op voorraad staan; er wordt volle bak geraced! 
De start vindt plaats zoals dat in het verleden gebruikelijk was; de coureurs starten buiten de auto en sprinten na het startschot naar hun auto.

http://www.lemansclassic.com/fr












100 jaar autohistorie Naast de 24-uurs race draait het op Le Mans Classic allemaal om historie. Op het binnen terrein staan meer dan 6000 auto’s tentoongesteld, die gezamenlijk een aardige afspiegeling vormen van ruim 100 jaar automobiel-geschiedenis. 



De auto’s op het binnen terrein zijn vrijwel allemaal eigendom van clubleden van de door Le Mans Classic uitgenodigde autoclubs. CMRacing Society is één van deze clubs. Unieke sfeer Le Mans Classic wordt gedragen door haar bezoekers. 

 Nergens tref je zo’n grote groep autoliefhebbers. Of je nu praat met de eigenaar van een gloednieuwe Ferrari F458 Italia of iemand met een volledig gerestaureerde Aston Martin DB1, allemaal vertellen ze met passie over hùn auto en de passie voor hùn merk. Timetable Traditiegetrouw vindt op vrijdag de vrije training plaats. De deelnemers krijgen allemaal de gelegenheid om één keer bij daglicht en één keer 's nachts te trainen. Zaterdagochtend is het circuit beschikbaar voor de clubs.

 De 24-uursrace begint op zaterdagmiddag, exact om 16:00 uur. 






En meer... De inwendige mens komt dit weekend ook ruimschoots aan bod. Op het binnen circuit (Circuit Bugatti) zijn een aantal restaurants en tal van cafés ingericht. Altijd al op zoek naar dat ene chrome sierrandje voor een restauratie of die unieke oude Shellpomp, ergens op de markt van Le Mans Classic is het vast te vinden. Ook kleding, kunst en allerlei andere, met name vintage gadgets worden te koop aangeboden. 


Een bezoek aan de paddocks mag niet worden overgeslagen. Zo'n kijkje in de keuken van het klassieke autoracen krijg je niet vaak.