Powered By Blogger

donderdag 9 augustus 2018

Schitterende Oldtimerrit door Limburg (Video)
Waarom je met een oldtimer door Limburg moet toeren

 Er valt veel te zien in Limburg. Caroline van der Zanden (35) huurt daarom regelmatig een oldtimer waarmee ze graag door Limburg rijdt. “Never a dull moment in dat bourgondische zuiden.”

“Vanwege onze liefde voor oldtimers boeken vriend Benno en ik via The Vintage Road Trips een 2CV om de Mergellandroute te gaan rijden, met ons dochtertje Jette erbij. 
Opgewonden stappen we in. 
Wat zit dat lekker hoog! 
En wat is het knus! 
Een huisje op wielen. 
We krijgen meteen een vakantiegevoel. 

https://www.vintageroadtrips.nl/over-ons/alle-tarieven/ De omgeving maakt alles nog veel mooier. De 110 kilometer lange route slingert door de Limburgse heuvels. Bij elke haarspeldbocht ontvouwt zich een ander idyllisch vergezicht. Alsof we in het buitenland zijn. Met dank aan het accent van de bewoners, dat voor ons absoluut onverstaanbaar is. En dan die dorpjes waar je doorheen komt. Vijlen, Epen, Gulpen… pittoresk en onbedorven.”

 Een lus

“Het leuke aan de Mergellandroute is ook dat het niet uitmaakt op welke plek je start – het is een lus, dus je komt altijd weer op de plaats uit waar je bent begonnen. Onderweg stappen we regelmatig uit om iets te drinken, bijvoorbeeld bij Café Modern in Teuven, op 2 minuten rijden van de Nederlandse grens bij Slenaken. Of om te eten na een kleine wandeling, zoals bij boscafé ’t Hijgend Hert, aan een zandweg midden in het Vijlenerbos ergens tussen Vijlen, Epen en Vaals. Het zonnige terras biedt een fantastisch uitzicht en op de menukaart staan 50 speciaalbieren. Voor het lekkerste toetje van Limburg gaan we naar de Wingbergerhoeve even verderop, waar een grote ijskraam al jaren flinke ijsjes verkoopt, gemaakt van fruit uit de buurt.”