Powered By Blogger

vrijdag 8 mei 2015

Porsche-Museum GMund (Videofilm)


Porsche's eerste auto’s werden gebouwd in GMÜnd in Oostenrijk

We stonden op een prachtige terrassencamping in het Maltadal
en brachten een bezoek aan GMÜnd, het Porschemuseum en Malta.
www.maltacamp.at

In de zon midden in de natuur 
De plek is gelegen tussen het nationaalpark HOHE TAUERN en het Biosphärenpark NOCKBERGE waar het een panorama uitzicht biedt in het midden van het Maltadal, 800 m boven de zeespiegel, in de zuidelijkste Provincie van Oostenrijk - in Karinthie, echt schitterend !
Foto's Jan Wibbelink.
Klik op de foto's voor een nog grotere afbeelding !

GmÜnd is het stadje van de gedeelde kerk die ook nu nog te bezichtigen is. Het kerkje bestaat uit twee gedeelten, één waar de pastoor de mis leidde en daar tegenover een ruimte voor de parochianen. 
En jawel daar tussen door loopt een weg. Kwam er een ratelende kar voorbij dan werd de mis even onderbroken. 


 In Gmund is ook het Porsche museum gevestigd. Tijdens en na de tweedewereldoorlog tot 1950 werden hier porsches gebouwd in een houtzagerij. Dit als camouflage tegen bombardementen van de geallieerdenHet enige particuliere Porsche Museum ligt in Gmünd in Kärnten, waar vandaan 1944-1950, de eerste auto's werden gebouwd met de naam Porsche. De uitgebreide collectie omvat de Porsche 356 Type 356 020 ALU , over de drijvende Porsche jacht wagon (1956) , aan de Porsche rally - en racewagens .

De eerste Porsche 911
http://janwib.blogspot.co.at/2014/04/porsche-exclusive-de-eerste-porsche-911.html
Win een Porsche
http://www.autoweek.nl/wineenporsche/?utm_source=Nieuwsbrief&utm_medium=Advertorial&utm_term=Win%2520Porsche%2520AutoRAI&utm_campaign=wineenporsche


 In Gmünd is het eerste particuliere Porsche automuseum in Europa geopend op 18 mei 1982 door de antiekhandelaar Helmut Pfeifhofer.
.


In maart 1948, werd de eerste auto met de naam Porsche, de Porsche 356, hier gebouwd in Gmund. 
Twintig kilometer ten noorden van Gmünd begint een van de steilste bergpassen in Europa: de Katschberg met hellingen tot 32%. De ideale testbaan voor Porsche.

Geen opmerkingen: