Powered By Blogger

zondag 26 augustus 2012

Zandsculpturen Festival Winterswijk (videofilm)

ZANDSCULPTUREN  Je kijkt je ogen uit !

We stonden op camping de Vreehorst en brachten een bezoek aan de zandsculpturen in Winterswijk. Maar liefst 500.000 kilo zand is aangevoerd om 9 zandsculpturen in Winterswijk mogelijk te maken door 9 bouwers uit de hele wereld en staan opgesteld aan de rand van Winterswijk..

Foto's Jan Wibbelink.
Klik op de foto's voor een grotere afbeelding !


Het was is leerzaam uitje.Leren hoe zandsculpturen worden gemaakt. Leren over de dinosauriërs uit Winterswijk en de bijzondere geschiendenis van het festivalterrein: een oude grafheuvel vol urnen uit de late bronstijd (circa 1000-700 vC). 
Leren over de gedeelde geschiedenis met Duitsland en kom alles te weten over de op festival gelegen molen Bataaf. Festivalterrein: het zandsculpturenfestival vindt plaats op een unieke locatie.Dit bijzondere verleden dient tevens als natuurlijke kapstok. Het festival biedt een bijzondere reis door de tijd, met de geschiedenis van Winterswijk en directe omgeving als leidraad. Deze begint uiteraard bij de unieke Steengroeve, waar aardlagen aan oppervlakte komen die wel 240 miljoen jaar oud zijn. En waar echte Winterswijkse dinosaurussen zijn gevonden.