Powered By Blogger

donderdag 27 augustus 2015

Bugatti is dood (VideoFilm)BUGATTI snelle en exclusieve auto’s


 Bugatti werd in 1909 in Frankrijk opgericht als bouwer van snelle en exclusieve auto's.Het oorspronkelijke merk Bugatti hielt in 1952 op te bestaan.

Oude Bugatti's vinden in Frankrijk
http://janwib.blogspot.nl/2014/11/oude-autos-vinden-in-frankrijk.htmlEind jaren 80 keerde de merkrechten in handen van een Italiaanse ondernemer, die de EB 110 liet bouwen. Dit avontuur eindigde zonder al te veel succes in 1995.
In 1998 wist Volkswagen de merkrechten te verwerven.
Met de Veyron uit 2005 verlegden de Duitsers de grenzen voor de supercar aanzienlijk.

Klik op de foto's voor een nog grotere afbeelding ! De Veyron is dood, lang leve zijn opvolger !

Deze komt steeds dichterbij, dus het merk uit Molsheim begint langzaam details vrij te geven.


5  Dingen die je moet weten over de toekomst van Bugatti

1. Bugatti gaat géén SUV maken 
Ondanks dat de Veyron het gewicht van twee doorsnee SUV’s heeft, is het merk niet van plan om zich net als Bentley en Lamborghini in de steeds verder aantrekkende SUV-markt te begeven. 
Volgens Wolfgang past zoiets niet bij het merk, hetzelfde geldt voor een sedan: “We are positioned at the very top of the automotive market. We don’t intend to change our brand perception and our market position. We will remain ultra-sharp and at the very top,” 

2. De Veyron-opvolger moet op alle fronten beter worden “We strive to do everything with the next Bugatti remarkably better than the previous one,” aldus Dürheimer. Op de vraag of dat betekent dat de zestiencilinder ondersteuning krijgt van een elektromotor werd helaas geen antwoord gegeven. Veel concreter dan dit ene statement werd hij eigenlijk niet, maar zei wel dat ze weer de beste supercar ter wereld gaan neerzetten.  

3. De criteria van Piëch blijven gehandhaafd Voormalig VAG-topman Ferdinand Piëch, de initiator van de Veyron, eiste tien jaar geleden dat je met de auto minimaal 400 km/u per uur kon rijden, en er ‘s avonds gewoon mee naar de opera kon. Dürheimer claimt dat die regel nog steeds staat. 

4. De Veyron-opvolger moet gaan presteren op het circuit Op de vraag waar de grootste verbeterpunten lagen, antwoordde de CEO dat de drivability op het circuit beter moest worden. Ofwel: hij wordt sportiever. Reken er dus op dat de GT-inborst van de huidige Veyron minder aanwezig zal zijn. Iets dat overeenkomt met statements van mensen die de Chrion al hebben gezien. Ook de remcapaciteit moet volgens Dürheimer omhoog. 

5. Onthulling in Frankfurt?  Reken er niet op