Powered By Blogger

donderdag 21 februari 2013

Saab museum in Aalten

Saab Museum

  In Aalten bevindt zich en unieke collectie Saab Oldtimers die 60 jaar Saab automobielen weerspiegeld. Niet alleen auto’s zijn opgenomen in dit knusse en gezellige museum maar ook uniek fotomateriaal, folders, werkplaatshandboeken, pins, posters, instructieboekjes en allerlei materiaal ooit door Saab uitgegeven.

De oudste aanwezige Saab dateert uit 1952 en is van het type 92. De historie van het merk Saab is vertegenwoordigd door vele unieke types, oa. de Saab 96 Sport en Monte Carlo, de uiterst zeldzame Saab Sonett sportauto’s, de bekende Saab 96 V-4 en niet te vergeten de Saab 900 cabrio. Een kleine greep uit de aanwezige Saab modellen.

Anton Kempink verzamelt en rijdt al ruim 40 jaar Saab. De rally successen van Saab en de spreekwoordelijke veiligheid die Saab hoog in het vaandel heeft staan, zijn voor hem de aanleiding geweest dit museum op te zetten. Hij is in de Saabwereld zeker geen onbekende. Zo won hij drie maal de prestigieuze Viking tocht van Saab Club Nederland en was hij mede-organisator van het 25 jarig jubileum van voornoemde club. De huidige collectie omvat een twintigtal Saabs. Daarnaast vindt u in het museum vitrinekasten vol Saab curiosa, pins, horloges, poster, folders, werkplaatshandboeken. Kortom alles wat met Saab te maken heeft kunt u hier bewonderen.Naast bijzondere Saabs vindt u in dit museum een schitterende verzameling Kreidler bromfietsen, een jeugdliefde van museum eigenaar Anton Kempink , die terug gaat tot 1959.


http://www.saaboldtimermuseumkempink.nl/

U vindt hier ook een enorme verzameling Saab onderdelen. In de magazijnen van Anton Kempink zijn veel unieke onderdelen te vinden van de Saab tweetakt uit de jaren vijftig, tot de Saab 900 en 9000 uit recentere jaren.
Veel van deze onderdelen zijn te koop evenals enkele complete Saabs. Daarnaast worden doublures van miniatuur Saabs, folders, instructieboekjes, pins, posters, werkplaatshandboeken en ander Saab curiosa te koop aangeboden.

DE GESCHIEDENIS VAN SAAB  ↓ ↓

http://janwib.blogspot.nl/2011/12/oldtimer-geschiedenis-van-saab-1937.html