Powered By Blogger

vrijdag 8 oktober 2021

Deze auto was handzaam, betrouwbaar en betaalbaar (VideoFilm)

 Geschiedenis en modellen van Volvo

Toen de Volvo Amazon uitontwikkeld was en zijn concurrentiepositie begon te verliezen, bracht Volvo in 1966 de 140-serie op de markt. 

Op 17 augustus 1966 werd de Volvo 144 voorgesteld. Met deze nieuwe modellenreeks kon Volvo uitgroeien tot een aanzienlijk grotere autofabrikant. Op acht jaar tijd werden niet minder dan 1,25 miljoen auto's geproduceerd – waardoor de eerste miljoenverkoper van Volvo een feit was.

Lees verder De grootste Volvo Collectie ter wereld !De carrosserie was eenvoudiger maar bood meer ruimte en er was een grotere kofferbak. 

Zoals bij de vorige modellen mogelijk was geweest, had de klant nu ook weer de keuze uit twee varianten met een of twee carburateurs. Later kwam een GL-uitvoering met een injectiemotor met 124 pk en een luxueuzer interieur. 

Optisch veranderde het model in de loop der jaren maar weinig. De carrosserie, met een ander front, werd ook gebruikt voor de Volvo 164 (met 6-cilindermotor).

maandag 4 oktober 2021

Deze race is Top (VideoFilm)Samenvatting race Rusland Formule 1    2021

☝ Alle hoogtepunten van de race op het circuit van Rusland. 

Wie zijn er gecrasht, wie racete fenomenaal en welke coureurs eindigden uiteindelijk op het podium?

Naast Max Verstappen komen ook Lewis Hamilton en Charles Leclerc uiteraard weer in actie in 2021. 

Hoe zullen de auto's van Mercedes, Red Bull en Ferrari dit seizoen gaan presteren? Weet Red Bull in hun laatste jaar met Honda dan eindelijk het gat met Mercedes te dichten? En hoe vergaat het de nieuwkomers Mick Schumacher, Nikita Mazepin, Yuki Tsunoda en de teruggekeerde Fernando Alonso?