Powered By Blogger

zondag 8 juli 2012

Lamborghini Nieuws ! (Videofilm)Lamborghini bouwt 20 stuks Sesto Elemento

Eergisteren opende Lamborghini een nieuwe productiefaciliteit. Daar zullen prototypes en kleine series gebouwd gaan worden, te beginnen met twintig exemplaren van de Sesto Elemento.


 Open galerij Lamborghini Sesto Elemento In aanwezigheid van enkele overheidsfunctionarissen is eergisteren een nieuw gebouw van autofabrikant Lamborghini geopend. Dit wordt het ontwikkelcentrum voor prototypes, pre-productieauto's en kleine series. De faciliteit is gelegen in Sant'Agata Bolognese, thuisbasis van de supercar fabrikant. Het merk onthulde dat het eerste model dat uit de fabriek zal rollen de Sesto Elemento is, de auto die in 2010 als conceptcar op de Autosalon van Parijs stond.
Eerder werd bekend dat tien exemplaren zouden worden gebouwd maar gewacht werd op de opening van de nieuwe faciliteit. Nu staat het aantal te produceren stuks inmiddels op twintig - nog altijd een limited edition, dat wel. Bijzonder aan het nieuwe complex is de 'mini productielijn' op de tweede verdieping. Deze wordt niet alleen gebruikt om kleine series te bouwen maar ook tijdens de pre-productiefase van reguliere modellen. Elke stap in het productieproces kan hier worden bestudeerd en zonodig verbeterd. Daarmee wil het merk de kwaliteit van de uiteindelijk te bouwen productieauto's vergroten. Het nieuwe fabrieksgebouw is aardbevingsbestendig, een belangrijk aspect daar de regio onlangs nog werd getroffen door een aardbeving. Verder is het gebouw energiezuinig en CO2-neutraal. De zwarte delen aan de buitenzijde zijn gespoten in dezelfde lakkleur waarmee het merk ook zijn zwartgekleurde auto's behandelt.


.