Powered By Blogger

zondag 27 september 2020

Studebaker kogelneus je vindt hem mooi of niet mooi, maar hij is wel populair ! (VideoFilm)De geschiedenis van de Studebaker Kogelneus

Studebaker was een bedrijf met een reputatie voor het produceren van indrukwekkende auto ontwerpen. Toen het de beroemde "kogelneus" naar buiten bracht, dachten velen dat het een radicaal nieuw idee was; te radicaal voor de tijd. 

Eigenlijk, Studebaker en andere bedrijven had gespeeld rond voor een paar decennia met het idee van een kogel neus kegel vorm als onderdeel van het ontwerp voor de voorkant van een auto. Het begon niet met de 1950 Studebaker Champion, maar werd gebruikt op de 1948 Tucker als een derde koplamp. Zelfs Studebaker speelde al enkele jaren met het idee. Tucker had gebruikt een kogel neus in 1948 en Ford had ook een vorm van kogel neus op hun 1949 club coupe en Oldsmobile gebruikt een versie op hun concept car in 1956. Studebaker produceerde 343.164 auto's in 1950 en 268.564 auto's in 1951. Als die cijfers kloppen, dan waren er in totaal 611.728 Studebakers met een neuscorrectie.

De kogelneus modellen waren in drie verschillende grootte voertuigen: de kampioen, de commandant, en de Land CruiserDe voorkant van deze voertuigen was gekoppeld aan grote wrap-around achterruiten te maken voor spectaculaire auto's en de mensen grapten: "Welke kant gaat het?" Studebaker had bereikt verkoop records met haar 1947-1949 modellen en het bedrijf had hoge verwachtingen dat nieuwe 1950 modellen zou ook doen. Studebaker vond de ontwerpen werden zeer goed aanvaard door het publiek als het introduceerde een nieuwe V8 motor en een Automatic Drive transmissie. De fabriek in South Bend voegde een derde ploeg toe en de fabrieken in Zuid-Californië en Canada werkten in de buurt van capaciteit.

De viering van de succesvolle jaren voor Studebaker werd gemodereerd door de Koreaanse Oorlog en het bedrijf voelde zich nodig om opnieuw te helpen in een oorlogsinspanning.