Powered By Blogger

zaterdag 28 oktober 2023

De enige sportwagen van het jaar (VideoFilm)
PORSCHE 928

De 928 is een volledig nieuwe ontwikkeling en Porsche betreedt met hem nieuwe wegen. Auto van het jaar 1978

21 oktober 1971: Dr. Ernst Fuhrmann geeft het startschot voor de ontwikkeling en productievoorbereiding van het project 928. In het kader van een moderne lichtgewichtconstructie zijn motorkap, voorspatborden en deuren gemaakt van aluminiumDe coupe-body is gemaakt van gegalvaniseerd staal. De nieuw ontwikkelde "Weissach-achteras" corrigeert het spoor tijdens veranderingen in de belasting en draagt ​​aanzienlijk bij tot het goede rijgedrag. 

Nog meer bijzondere oldtimers (VideoFilms)

De motor die aan de voorzijde gemonteerd is, is aangesloten op de transmissie en het differentieel op de achteras via een starre transaxle-buis. Op deze manier is dit voertuig uitgerust met een ideale gewichtsverdeling van bijna 50% elk op voor- en achteras. Bovendien komt deze constructie ten goede aan de binnenruimte.

zondag 22 oktober 2023

Een belangrijke auto in de geschiedenis (VideoFilm)

40 JAAR FIAT UNO

Fiat speelt tegenwoordig maar een kleine rol, ook nog grotendeels dankzij de charmes van de kleine 500. 

Ten tijde van de Fiat Uno hing de Italiaanse autovlag er heel anders bij. De razend populaire Hats back viert dit jaar zijn veertigste verjaardag.

Fiat 500 (VideoFilm)


DE FIAT 127

Fiat is zo vriendelijk om ons zelf te wijzen op de bijzondere 40e verjaardag van de Uno, die in 1983 werd gelanceerd. We schamen ons wel een beetje dat we er zelf niet aan hebben gedacht, want de Uno is zonder meer een belangrijke auto in de geschiedenis van Fiat

De 500 en Panda zijn legendarischer, maar de Uno introduceerde veel nieuws en trok veel klanten en was in alles lichtjaren moderner dan zijn voorganger, de 127.

De FIAT Uno