zaterdag 14 januari 2017

Mercedes AMG 50 Jaar (Video)


MERCEDES –AMG bestaat 50 jaar AMG, de huistuner van Mercedes-Benz en inmiddels samengevoegd als Mercedes-AMG, bestaat dit jaar 50 jaar. Begonnen in een werkplaats in een molen, is het nu groter dan ooit met zo’n 400 dealers en 50 modellen in het aanbod. 


Mercedes’ huistuner werd in 1967 opgericht door Hans-Werner Aufrecht en Erhard Melcher. De drie letters staan voor Aufrecht und Melcher, Großaspach. Mercedes-AMG – zoals het tegenwoordig officieel heet – bestaat dit jaar dus 50 jaar. Dat werd al gevierd met een Edition 50-uitvoering voor de gefacelifte Mercedes-AMG GT, de tweede en op dit moment de enige volledig eigen ontwikkeling van AMG.
 Zelfstandig
 AMG werkte eerst zelfstandig, maar richtte zich al wel op het aanpassen van Mercedessen. Daarbij geldt de AMG 300 SEL 6.8 uit 1971 als een mijlpaal, met zijn overwinning bij de 24 Uur van Spa-
 Francorchamps. Sinds 1990 werkt het samen met Mercedes-Benz, met de C 36 AMG uit 1993 als eerste resultaat. Sinds 2005 is AMG volledig eigendom van Mercedes-Benz. De Mercedes-Benz SLS AMG uit 2010 is de eerste volledig eigen ontwikkeling van AMG.
Werkplaats in een molen
 Het begon met een racemotorenwerkplaats in een molen, maar de in Affalterbach gevestigde fabrikant is inmiddels uitgegroeid naar 1.500 werknemers. Opvallend is de One Man, One Engine-filosofie, waarbij elke motor met de hand wordt gebouwd door één werknemer. Welke werknemer dat is, is terug te zien aan de handtekening op een badge op het motorblok.

zondag 8 januari 2017

Ferrari Testarossa in de Sahara (VideoFilm)Ferrari Testarossa uit 
Miami Vice
Testarossa ‘mono specchio’ moeten we eigenlijk zeggen, want deze jaren tachtig-Ferrari heeft slechts één buitenspiegel. Een buitenspiegel waarin niemand minder dan Don Johnson regelmatig heeft gekeken. Deze auto is namelijk één van de twee originele Testarossa’s die door Ferrari aan de makers van de hitserie Miami Vice zijn geleverd.

“Ferrari bood de producenten van Miami Vice twee gratis Testarossa’s aan”
In vroege afleveringen gebruikten Crockett (Johnson) en Tubbs (Philip Michael Thomas) twee op Corvette C3’s gebaseerde replica’s van de Daytona Spyder, maar Ferrari was daar niet blij mee. De sportwagenbouwer uit Maranello klaagde de maker van de kit cars aan en bood de producenten van Miami Vice twee gratis Testarossa’s aan, als ze de Daytona’s maar zouden vernietingen.


Deze Testarossa was oorspronkelijk zwart, maar omdat Miami Vice veel nachtscènes bevatte, werd besloten om de auto wit te spuiten. De 390 pk sterke Ferrari is van 1989 – toen Miami Vice stopte – tot en met 2015 opgeslagen geweest. Hij heeft een certificaat van Ferrari Classiche, Ferrari North America en Universal Studios en gaat half januari (weer?) onder de hamer bij Barrett-Jackson.
BEKIJK OOK: IN EEN FERRARI TESTAROSSA NAAR DE SAHARA – WAANZIN?
 
↓ ↓

 
Voor de jongere lezers: Miami Vice was een misdaadserie die van 1984 tot en met 1989 liep en zich afspeelde in het altijd zonnige Miami, Florida. De televisiereeks werd een icoon van de jaren tachtig, vooral door de muziek (luister naar Miami Vice Theme en Crockett’s Theme van Jan Hammer), de kleding (t-shirt onder een Armani-pak) en de locaties (de Art Deco-gebouwen van Miami).