Powered By Blogger

vrijdag 9 oktober 2015

Citroën DS 60 jaar in Parijs (VideoFilm)Citroën DS Topkwaliteit en vooruitstrevendheid


1955-2015: DS WORDT 60 "Vanaf de start van het merk in 2014 bouwt DS voort op een bijzonder erfgoed, dat van de DS 19 die 60 jaar geleden werd geïntroduceerd. 

Deze legendarische auto belichaamt onze waarden van innovatie, topkwaliteit en vooruitstrevendheid. Samen met de SM vormt de DS het symbool van de Franse klasseauto.

 Exclusief klik op de onderstaande link en je staat boven op de Eiffeltoren  
   http://www.gillesvidal.com/blogpano/paris.htm

Klik op de foto's voor een grotere afbeelding !

DS deze twee letters zullen ook in de toekomst overal ter wereld symbool blijven staan voor luxueuze auto's." Citroën ID/DS Citroën ID/DS DS Berline (uitvoering 'Pallas') modeljaar 1969 DS Berline (uitvoering 'Pallas') modeljaar 1969 Productiejaren 1955 - 1975 
Productieaantal 1.330.755.   
 Citroën ID Break Familiale. Vier versies waren leverbaar: Break, Commerciale, Familiale en Ambulance, in twee uitvoeringsvarianten; Luxe en Confort De Citroën DS is een beroemd automodel van het Franse merk Citroën. 
Hiervan is ook de troetelnaam "godin van de weg" afgeleid. Andere bijnamen zijn Snoek en Strijkijzer

De DS werd op 6 oktober 1955 gepresenteerd op de autosalon van Parijs en sloeg in als een bom ("La Bombe Citroën"). De auto had verschillende eigenschappen en toegepaste technieken die tot dan toe nog niet in één auto waren gecombineerd. 
Op de eerste dag van de autosalon in Parijs werden 12.000 orders voor de nieuwe auto geplaatst en aan het eind van de week was dit zelfs opgelopen tot 80.000, een aantal dat de fabriek voor grote productieproblemen plaatste.