Powered By Blogger

vrijdag 13 augustus 2021

Zandvoort gaat door (VideoFilm)
 

‘Formule 1 in Zandvoort mag doorgaan met minder publiek’

De Dutch Grand Prix van Zandvoort lijkt wat het kabinet betreft door te mogen gaan met publiek. Omdat de tribunes in de buitenlucht staan en er vaste zitplaatsen zijn, zou het gevaar op besmettingen met het coronavirus minder groot zijn. Dat melden bronnen rond het kabinet.

Annemieke van Dongen 12-08-21, 16:20 Laatste update: 12-08-21, 20:35
Wel komen er eisen voor toegang voor het grootste sportevenement in de Nederlandse geschiedenis, zoals bijvoorbeeld een vaccinatie- of testbewijs. Ook mogen de tribunes slechts ten dele worden gevuld, zoals in het betaald voetbal ook al het geval is. Het Formule 1-weekend op het circuit staat gepland van 3 tot en met 5 september. Het kabinet maakt morgen bekend welke coronamaatregelen vanaf 1 september gelden voor evenementen.

donderdag 12 augustus 2021

Een populaire gezinswagen uit Duitsland (VideoFilm)

OPEL ASCONA 1.6 S DE LUXE (1979)

De Opel Ascona is een gezinswagen van de autofabrikant Opel uit de jaren zeventig. De auto is vernoemd naar de Zwitserse plaats Ascona.

In de herfst van 1970 presenteerde Adam Opel AG in Rüsselsheim een compleet nieuw voertuigprogramma (interne projectcode 1450): de Opel Manta op 9 september, en op 28 oktober de Opel Ascona. Deze modellen werden gepositioneerd tussen de bestaande Opel Kadett en de Opel Rekord. De Ascona was ontwikkeld om concurrent Ford in de wielen te rijden vanwege zijn pas geïntroduceerde middenklasser Ford Taunus.

Kijk hier naar → 120 Jaar OpelDe Opel Ascona A (latere typen kregen als aanduiding B en C) bleef in productie tot de herfst van 1975. In totaal werden er bijna 692.000 voertuigen van de eerste serie geproduceerd.