Powered By Blogger

vrijdag 25 mei 2012

Schitterend eiland Monte Isola in Italië

PESCHIERA MARAGLIO


Monte Isola 

Halverwege het meer van Iseo ligt Monte Isola, het grootste in een meer gelegen eiland van Europa. Dagelijks worden er vanuit diverse plaatsen rondom het meer vele boottochten naar dit eiland georganiseerd. Op het autovrije eiland vindt men kleine, schilderachtige dorpjes en een gevarieerde natuur.


Ons droomplekje op Camping Quai aan het Iseo meer.

Foto's: Jan Wibbelink.                                    Klik op de foto's voor een grotere afbeelding !

 Met de fietsen op de boot vaarden we naar het eiland om per fiets een tocht te maken over het eiland Monte-Isola. Ouderwetse dorpjes aan noordzijde van het eiland waar landbouw de belangrijkste bron van inkomsten is. 
De bebouwing is door een pad verbonden met het lager gelegen Carzano.

PESCHIERA MARAGLIO 

Het is het eerste dorpje dat je tegenkomt vanaf de aanlegsteiger van Sulzano, de haven van Peschiera is de drukste aanlegplaats van het eiland. Het dorp strekt zich uit langs het meer en is tegen de berg op gebouwd. Vroeger was dit een plaats van vissers en nettenmakers. Nu nog is de traditionele visserij heel nauw verbonden met de inwoners, een typisch kenmerk hiervan is het drogen van vis uit het meer op rekken.Foto's Jan Wibbelink.

Klik op de foto's voor een grotere afbeelding !
Op het meest zuidoostelijke puntje van het eiland, waar het klimaat het meest geschikt is voor de olijfboomgaarden die men hier vindt. De hiervan geperste olijfolie is wereldberoemd en behoort tot de absolute top. Het dorp is verder bekend vanwege zijn in vis gespecialiseerde trattoria’s.Heb je de eerste dagen in Freiburg  al gezien ????     →


http://janwib.blogspot.it/2012/05/vakantie-in-freiburg-am-breisgau.html