Powered By Blogger

dinsdag 26 september 2023

Deze auto maakte indruk in 1982 (VideoFilm)
Het mooie autojaar 1982

Dit jaar blikken we regelmatig terug naar het mooie autojaar 1982. De Opel Corsa is een van de opvallende nieuwkomers die veertig jaar geleden zorgde voor een frisse wind in autoland. Het was Opels eerste kleine auto, onder de Kadett. Hier lees je waarom de auto nog meer indruk maakte in 1982.

Hoe zag het aanlooptraject van de Opel Corsa eruit?

Eind jaren 70 zag de automarkt er voor Opel hoogst florissant uit. Met name de nieuwe Opel Kadett D stuwde de productieaantallen op tot astronomische hoogte. 

Actie was echter nodig, want vlak onder het C-segment van de Kadett werd de koek in het B-segment inmiddels verdeeld door concurrenten als Ford en Volkswagen, die in de vorm van respectievelijk de Fiesta en de Polo al sinds halverwege de jaren 70 op de markt waren. Opel liep dus klanten mis die, op zoek naar iets kleiners en goedkopers, noodgedwongen moesten aankloppen bij de concurrentie. In 1982 was het dan eindelijk zo ver: de komst van Opels eigen B-segment werd aangekondigd met de Corsa Spider Concept op de autoshow van Genève. De productieversie volgde even later.