Powered By Blogger

zaterdag 15 juni 2013

Biograd paradijs op de Adriatische kust !Biograd de ideale ligging in Adriatische Zee

Biograd heeft een ideale ligging in het centrum van de Adriatische Zee riviera en het Dalmatische nautische paradijs. Als een plaats op de Adriatische kust die beroemd is om zijn schoonheid, ideale positie, harmonie, hartelijke mensen en nabijheid van de belangrijkste nationale parken en beschermde natuurgebieden, is Biograd na Moru zeker het bezoeken waard.
Foto's Jan Wibbelink.
Klik op de foto's voor een grotere afbeelding !

Deze stad ligt in de baai van Pašman, 25 km ten zuiden van Zadar, omringd met mooie stranden, pijnbomenbossen en zonnige baaien. 
Wat Biograd na Moru tot een unieke bestemming maakt is zijn natuurrijke omgeving, de nabijheid van het nationale park Kornati, het nationale park Krka en het natuurpark Vransko jezero, dat tevens een vogelreservaat en een rijk sportvisgebied is, aantrekkelijk voor kanovaarders en vogelspotters.Biograd na Moru is een bekende nautische bestemming onderweg naar de Kornati eilandengroep. Regatta's, zeil- en duikscholen en andere nautische activiteiten worden het hele jaar door georganiseerd. De jachthaven Kornati in Biograd na Moru heeft ca. 500 ligplaatsen in zee en 200 ligplaatsen op de wal.
Zelden is de natuur zo ruimhartig geweest als op dit gedeelte van de Adriatische kust, waar ze één van de meest geleden eilandengroep ter wereld gemaakt heeft. Het dichtstbijzijnde eiland dat met een dagelijkse veerdienst verbonden is met Biograd, is het eiland Pašman. Nabij Biograd bevindt zich ook een klein eiland, Vrgada, een bestemming voor vele excursies, net als het nationale park Kornati dat door zijn unieke en onbeschrijflijke schoonheid terecht de parel van de Adriatische Zee genoemd wordt.Kroatië wordt steeds bekender en geliefder bij zeevissers en zoetwatervissers.
 De Adriatische zee heeft de zeevisser veel te bieden
Met name het zogenoemde biggamefishing is in opkomst. De adriatische zee leent zich namelijk prima voor deze visserij.


De meest bekende vis waar hier tijdens het zeevissen biggamefishing op gevist wordt is de Tonijn (blauwvintonijn).
Deze tonijn komt het gehele jaar bij Kroatie voor. Soms worden ze voor de kust en/of tussen de eilanden van Kroatie gevangen. Meestal echter wat verder de zee op.

Enkel in het uiterste noorde van de adriatische zee komen ze minder voor. Ze blijven voornamelijk in het zuiden en midden.
Sardines zijn een veelgebruikt aassoort. Maar er zijn nog andere mogelijkheden.Naast de poon, makreel en tonijn komen er ook verschillende soorten haaien in dit gebied voor.
Kroatië schitterend !  ↓
http://janwib.blogspot.com/2013/05/kroatie-schitterend-video-film.html

7 opmerkingen:

M.RODIJK zei

Wij waren daar ook ongeveer 40 jaar geleden met de caravan. We zijn toen via istrie via de kustweg naar het zuiden gegaan en door het binnenland weer terug. dat hadden we beter anders om kunnen doen want we reden altijd aan de kant van de afgrond. Ik weet nog dat de benzine erg schaars was en we hadden op de dissel van de caravan een jerrycan met 30 liter benzine staan voor het geval de tankstations geen benzine hadden en was maar al te vaak zo. als ik er aan terug denk was het wel gevaarlijk en waarschijnlijk ook wel verboden. Maar ja je bent jong en je wilt wat. Ik geniet van je mooie foto's en de uitleg van wat je allemaal tegenkomt. Hgr. Thijs

Unknown zei

Jan top he ....Wij zijn daar vorig jaar paar keer geweest. Zaten in Sveti camping Rio. En s morgens op de mountainbike ff langs de kust naar Biograd

Peter zei

Wederom erg mooie foto's !! Ik zie dat de vissen direct worden ingevroren na de vangst. Geniet van de laatste dagen in dit mooie land.

Jan Wibbelink zei

Ja Zwiery, echt top,bedankt voor je reactie. Je kunt je dat niet eerder voorstellen voordat je er bent geweest ! Groeten uit Sibenik, Jan Wibbelink.

Jan Wibbelink zei
Deze reactie is verwijderd door de auteur.
Jan Wibbelink zei

Hallo Thijs, bedankt voor je reactie.
Ga nog een keer terug, het is echt de moeite waard !

De kustweg hoef je niet meer te rijden tot achter Split is de autobaan klaar.
Maar dan mis je wel een groot deel van het prachtige landschap met de unieke uitzichten op de mooie plaatsjes aan de Adriatische kust met het heldere blauwe water. Groeten, Jan Wibbelink.

Jan Wibbelink zei

Ja mooi land, leuk om een keer naar toe te gaan als de kinderen wat groter zijn.
Groet Pa.