Powered By Blogger

vrijdag 3 februari 2012

Goedkope Bugatti Veyron


Goedkoop Bugatti Veyron rijden is mogelijk
Bugatti Veyron ford
AMSTERDAM - Een 'normale' Bugatti Veyron te duur? Geen probleem. In Palm Beach in de VS staat een replica te koop. Scheelt een hoop geld, want met een bedrag van 65.000 dollar is de auto meer dan één miljoen dollar goedkoper dan een échte Veyron.

Feitelijk koop je, de auto staat nu op eBay voor het bedrag van 65 mille te koop, een Mercury Cougar Coupé uit 2002 met een uitgebreide bodykit. Vrijwel ieder onderdeel van de Mercury is vervangen voor 'eigen' onderdelen gemaakt van composietmaterialen. Een buizenframe moet voor extra stevigheid zorgen. De huidige eigenaar, tevens de ombouwer, heeft gekozen voor een naar eigen zeggen Ferrari-rode kleur in combinatie met zwart. Exact 20 inch groot lichtmetaal moet zorgen voor de nodige 'opvulling' van de wiellasten, maar daarmee toon je direct aan dat deze Bugatti niet origineel is. Dat zal tevens blijken bij het starten. De replica wordt aangedreven door een 2,5 liter V6-motor, tien cilinders minder dan in een échte Veyron. Verwacht dus geen 1001 pk maar 170 pk...
VIERZITTER
Waar de meeste replica's alleen aan de buitenzijde gemodificeerd zijn, heeft de eigenaar van deze nep-Bugatti duidelijk meer oog voor detail. Italiaans leder op de zetels en het welbekende Veyron-dashboard zijn duidelijk herkenbaar in het interieur. Het meest opvallende interieurdetail? Dat zijn er twee: de snelheidsmeter die tot 400+ km/h loopt en de achterbank. Ja, in een echte Veyron kun je maar één Anita meenemen.