Powered By Blogger

woensdag 5 augustus 2020

Dit moet je weten over een oldtimer (VIDEO)


Oldtimer verplicht op hokken

De oude auto's mogen weer naar buiten. 
Het is  al weer acht maanden geleden dat de oldtimer verplicht moest worden 'opgehokt', mits je genoeg hobbygeld hebt om geen gebruik te hoeven maken van de oldtimerregeling.

De huidige oldtimerregeling houdt in dat voertuigen van jaargang 1987 en ouder in aanmerking komen voor een kwarttarief per jaar met een maximum van 120 euro per jaar, onder voorwaarde dat er ’s winters (december tot en met februari) geen gebruik van de openbare weg wordt gemaakt. De regeling geldt alleen voor benzineauto’s, motoren, bussen en vrachtauto’s. Diesel- en LPG-rijders komen niet voor de regeling in aanmerking. 
Onbezorgd cabrio

rijden in Italië
Als je de eigenaar bent van een oldtimer die in goede staat is, dan wil je dat zeker zou houden. Oldtimers zijn veel gevoeliger voor roestvorming. 
Het is daarom beter om er niet mee te rijden tijdens de herfst en de winter vanwege de barre weersomstandigheden. 
Lage temperaturen, regen en sneeuw zijn niet goed voor een oudere auto, dus je kunt je klassieker het beste binnen zetten in een afgesloten ruimte zoals een garage of parkeerplaats waar de auto een paar maanden beschut staat tot het beter weer wordt. 
Onze expert geeft enkele adviezen om je te helpen je auto gereed te maken voor de winterstalling en uiteindelijk je klassieker tijdens de winter in goede staat te houden. Lees verder ↓

https://www.catawiki.nl/stories/4551-10-tips-om-je-oldtimer-in-de-winter-in-goede-conditie-te-houden