Powered By Blogger

woensdag 13 april 2022

Een auto met emoties (VideoFilm)

LANCIA DELTA

Er zijn maar weinig auto's in de wereld die de passie van een heel land op hen hebben kunnen kanaliseren. Auto's die na tientallen jaren nog steeds bekend zijn, prikkelen liefhebbers van de wereld van motoren. 

En, zoals altijd als het om emoties gaat, zijn dit soort auto's liefde en haat tegelijk , verdeeld tussen degenen die ervan dromen en degenen die ze gewoon niet begrijpen. In Italië zijn deze emoties vergelijkbaar met een auto in het bijzonder: de Lancia Delta .

De Lancia Delta Tipo 831 verschijnt in 1980 en is een voorwielaangedreven vijfdeurs hatchback. In 1998 wordt het aanbod van 'gewone' Delta's gestaakt en blijven alleen de sportieve versies over. In 1987 presenEEert de Lancia de HF Integrale; die is herkenbaar aan zijn bredere spatborden. Hij biedt vierwielaandrijving en een185 pk sterke 2,0-liter turbomotor. In 1989 krijgt de auto zestienkleppentechniek en heet hij Lancia Delta HF Integrale 16V en wordt het vermogen opgevoerd tot 200 pk. Uiterlijk is de Integrale 16V herkenbaar aan de bult in de motorkap.