Powered By Blogger

vrijdag 27 mei 2016

Rondreis in het spoor van de Mille-Miglia 2016 Sona (VideoFilm)Mille-Miglia rondreis door TOSCANE

De Mille Miglia (vertaald duizend mijlen) was jaren geleden een echte autorace van Brescia naar Rome en weer terug over zo’n 1600 km, 1000 mijl. Sinds enkele jaren is de race terug van weggeweest en rijden historische auto’s de 1000 mijl. 
De bekendheid van de Mille Miglia heeft o.a. te maken met de prachtige route die begint in de omgeving van het Gardameer en via Emilia Romagna en Marche naar Rome gaat en vanuit daar via Toscane weer richting het Gardameer. 

Foto's:Jan Wibbelink. 
Klik op de foto's voor een nog grotere afbeelding !

Wij rijden de route in 11 dagen door het mooiste gedeelte van Italië in het spoor van de Mille-Miglia maar dan niet met een oldtimer, 
maar met een BMW X4. De 1000 mijl van de Mille-Miglia wordt altijd in 4 dagen afgelegd.
De eerste etappe werd gereden vanaf Brescia via Peschiera naar Sona.
VERONA

Vlakbij Verona hebben we overnacht in Sona bij de grote wijnboerderij Agriturismo dei Grippi een schitterend Hotel in een prachtig gebied waar ook de Mille-Miglia door reed.

woensdag 25 mei 2016

Mille Miglia Peschiera 2016 (VideoFilm)

Mille Miglia 2016 paseerd

Peschiera del  Garda


Wij volgden de Mille-Miglia in Peschiera.
De mooie en geliefde vakantiebestemming Peschiera del Garda in het mooie Italië kenmerkt zich door haar oude centrum waar u gezellig doorheen kunt struinen en de rally kon volgen op de vele terrasjes en restaurants gelegen aan sfeervolle pleinen, daar was ondanks het slechte weer de romantische Italiaanse sfeer goed voelbaar.