Powered By Blogger

vrijdag 24 maart 2017

Het gezelligste evenement van Nederland !


British CARS & Lifestyle in Rosmalen

  Het weekend van 18-19 maart vond de beurs British CARS & Lifestyle plaats in Rosmalen (Autotron). 
Niet alleen Nederlands grootste, maar ook het meest gezellige evenement voor liefhebbers van Engelse auto’s, Groot-Brittannië en de landelijke levenswijze ! 
Foto's Jan Wibbelink. 
Klik op de foto's voor een grotere afbeelding !

Al 26 jaar ‘British Best’, maar met ieder jaar weer nieuwe standhouders, andere auto’s en nieuwe producten. Kortom: fun voor ladies and gentlemen !
 British Best geliefd bij man én vrouw ! Waar ‘Ladies’ zich vermaken tussen de lifestylestands, snuffelen ‘Gentlemen’ tussen de onderdelen. Veel van de standhouders komen met hun handelswaar van de andere zijde van het Kanaal overgevaren. Zij komen met net dat ene auto-onderdeeltje of unieke stukje antiek, dat niet in Nederland verkrijgbaar is.

25 jaar British Cars en Lifestyle
http://janwib.blogspot.nl/2016/03/britsh-cars-en-lifestyle-2016-fotovideo.html

dinsdag 21 maart 2017

Het starten van gigantische motoren ! (VideoFilm)

 

Rolls-Royce Merlin motorenDe Rolls-Royce Merlin is een V-12 vliegtuigmotor, 60° "V", 27 liter, die gebouwd is gedurende de Tweede Wereldoorlog door Rolls-Royce[1] en onder licentie in de Verenigde Staten.[2] De motor wordt door velen beschouwd als de meest succesvolle vliegtuigmotor die tijdens de Tweede Wereldoorlog is geproduceerd. De naam Merlin komt van de Engelse benaming van de valkachtige vogel smelleken.
Aan het begin van de jaren '30 begon Rolls Royce met de planning van vliegtuigmotoren met een capaciteit van 700 paardenkracht (500 kW), genaamd de Rolls-Royce Peregrine Dit was een gerenoveerde versie van de al bestaande Rolls-Royce Kestrel (V-12, 22 L). De laatste was al met succes gebruikt in een serie van ontwerpen uit de jaren 30.
De vroege Merlins werden gezien als relatief onbetrouwbaar, maar in latere versies zijn er belangrijke verbeteringen doorgevoerd waardoor het een van de meest betrouwbare vliegtuigmotoren van die tijd werd. In de oorlog konden ze uiteindelijk onafgebroken bombardementsmissies aan van acht uur.
Uiteindelijk zijn er rond de 150.000 Merlin-motoren gebouwd.[3][2]