Powered By Blogger

vrijdag 29 januari 2016

Oldtimer Back to the Futur gaat weer in productie ! (Video) De iconische DeLorean gaat weer in productie !


 Altijd al een DeLorean DMC-12 willen hebben, maar had je er destijds het geld niet voor of ben je simpelweg te laat geboren? 
Niet getreurd, de iconische DeLorean gaat weer in productie! 
Jarenlang wilde het semi-herboren DeLorean het opnieuw proberen met de DMC-12, de illustere sportwagen die onder andere beroemd werd door zijn optreden in de filmreeks Back to the Future. 

Klik op de foto's voor een grotere afbeelding !

Nu lijkt een wetswijziging van de National Highway Safety Administration (NHTSA) die droom dan eindelijk te verwezenlijken. 
Zo'n vijftig jaar lang maakte de NHTSA geen onderscheid tussen een fabrikant die jaarlijks miljoenen modellen wegzet en een bedrijf dat slechts een handjevol auto's per jaar produceert. 
Alle in de Verenigde Staten geproduceerde en verkochte auto's moesten aan dezelfde veiligheidseisen voldoen. 
Met ingang van december 2015 is daar verandering in gekomen. De NHTSA voerde de Low Volume Motor Vehicle Manufacturers Act in, een wet die bepaalde uitzonderingen maakt voor kleine autofabrikanten en voor bedrijven die replica's maken van auto's die meer dan 25 jaar geleden werden geproduceerd. 
Goed nieuws voor DeLorean: zolang het minder dan 325 replica's van de DMC-12 bouwt, staat het licht op groen!Exclusief de eerste Porsche 911
http://janwib.blogspot.nl/2014/04/porsche-exclusive-de-eerste-porsche-911.html

dinsdag 26 januari 2016

De langste vrachtwagen ter wereld ! (Video)


De koning van de weg

De meest gevaarlijke ladingen ter wereld Rij snel en vervoer de meest gevaarlijke ladingen ter wereld. Je kijkt in een gigantische vrachtwagen op de meest exotische plekken ter wereld.De koning van de weg ! 

zondag 24 januari 2016

De eerste GT uit de geschiedenis (Video)
Maserati 3500 GT de eerste italiaanse auto met brandstofinjectie


 Touring Superleggera De Maserati 3500 GT werd in 1957 gepresenteerd op de Autosalon van Genève. 
Het is een stijlvolle 2+2 coupé die ontworpen werd door Carrozzeria Touring Superleggera, een legendarische naam in de autogeschiedenis. Superleggera staat voor licht. Nou wordt een auto van 4,78 meter met een zware 3,5 liter zescilinder nooit heel licht, maar met 1.440 kg was het geen extreem zware auto.
  

Klik op de foto's voor een grotere afbeelding !
 Maseratie GTi 3500 met injectie. 
Toen dat model in 1961 gelanceerd werd was het de eerste Italiaanse auto met brandstofinjectie. 
Vijf versnellingen De GTi had meer verbeteringen, zo kreeg hij schrijfremmen rondom, in plaats van trommelremmen en kreeg hij een ZF vijfversnellingsbak. De pk's stegen later van 220 naar 235 stuks met een topsnelheid van 240 kilometer en behoorde in de jaren 60 tot de snelste auto's.