Powered By Blogger

zaterdag 13 december 2014

Top 10 James Bond auto'sJames Bond mooiste auto's
De tien leukste/mooiste auto's van James Bond! Als donderslag bij heldere hemel was er deze week ineens de DB10, de Aston Martin die speciaal voor de nieuwe James Bond-film Spectre is ontworpen. Een buitengewoon fraaie auto, maar de Britse geheim agent heeft sowieso de naam bijzondere voertuigen te rijden. 

Klik op de foto's voor een nog grotere afbeelding ! Wij hebben hier een top-10 bijzondere exemplaren voor je samengesteld. 10 Bajaj Riksja (Octopussy). Balanceert op de grens van wat je nog een auto mag noemen, maar deze Tuk Tuk is gewoon te markant om te negeren. In deze met wheelies strooiende Riksja ontkomt 007 aan hitman Gobinda.

 9 BMW 750iL (Tomorrow Never Dies). Eén van de meest geavanceerde auto's die Bond ooit heeft gehad, compleet met traangasgordijn, afstandsbediening (op z'n destijds superhippe Ericsson telefoon) en deurgrepen die onder stroom konden worden gezet. James Bond heeft sowieso een voorliefde voor BMW's, want hij heeft zich ook in een Z3 en (nep) Z8 verplaatst. Of zou een flinke lading D-Marken uit Beieren daarmee te maken hebben gehad? 8 Renault 11 (A View To a Kill). Als de excentrieke Mae Day (gespeeld door Grace Jones) aan een parachute van de Eiffeltoren afspringt, zit er voor James Bond niets anders op dan met een Renault 11 taxi aan te houden en met deze auto haar te volgen. De auto overleeft z'n capriolen helaas niet en dus gaat de achtervolging verder over de Seine.  7 Citroën 2CV (For Your Eyes Only). Maar de Renault is nog niet eens de meest eenvoudige voiture waar de meesterspion zich in heeft verplaatst. Het is overigens wel tegen wil en dank, Bond neemt pas het stuur van de Eend over van love interest Melina Havelock als z'n eigen Lotus kapot is. 

(VideoFilm ↑)
6 Aston Martin Vanquish (Die Another Day). Er zijn nog diverse andere Aston Martins waar onze favoriete Britse spion in heeft gereden, maar voor deze zesde plek kiezen we toch voor de Vanquish. Een echte beauty, en dat de V12 feitelijk gewoon is opgebouwd uit twee Mondeo-blokken, dat zien we maar even door de vingers. 

5 Rolls-Royce Silver Cloud (A View To a Kill). Deze aristocraat dook al in Dr.No op, maar kreeg de hoofdrol in A View to a Kill. De Rolls komt op een nare manier aan z'n eind, als Mae Day (daar is ze weer) James Bond en z'n chauffeur bewusteloos slaat en hen in de Silver Cloud een meer in duwt. 


4 Aston Martin DB10 (Spectre). We vinden 'm dermate mooi, dat de nieuwe Bond-auto een hoge plek in deze lijst verdient. 007 zal volgend jaar ongetwijfeld veel plezier van z'n nieuwe speeltje hebben. Maar de top-3 is simpelweg te goed om deze Grote Onbekende hoger te plaatsen.3 Toyota 2000 GT (You Only Live Twice). Misschien wel de mooiste Japanse auto ooit verdient een hoge plek in deze lijst. En hij is nog bijzonder ook, want met ongeveer 350 geproduceerde exemplaren is deze klassieke Toyota zeldzamer dan de auto die bovenaan deze lijst staat. Leuk weetje: de 2000 GT was er alleen als coupé, maar deze was te krap voor Sean Connery. Vandaar dat Toyota speciaal voor hem een cabrioversie maakte. 


2 Lotus Esprit S1 (The Spy Who Loved Me). Net niet de nummer 1, deze rijdende gadget. Maar het scheelt niet veel, want een Engelse sportwagen die in een duikboot kan veranderen sluit natuurlijk naadloos aan op de wensen van een immer opgejaagde geheim agent aan. 

 1 Aston Martin DB5 (debuut in Goldfinger). Geef nou toe, had je een andere auto als topper in deze lijst verwacht? Stijlvol, maar toch voorbereid op alle nare verrassingen die je als geheim agent op je pad kunt krijgen. Denk daarbij aan een schietstoel, machinegeweren en een rookgordijn dat achter de auto kan worden opgetrokken. Het feit dat deze auto in meerdere vervolgfilms opduikt, geeft aan dat de makers net zo over de iconische status van deze auto denken als wij.

Aston-Martin 100 Jaar  ↓

http://janwib.blogspot.nl/2013/11/aston-martin-100-jaar-jb-007-video.html


donderdag 11 december 2014

Toyota 2000 GT de mooiste Toyota ooit ! (Video)

Begerenswaardige Toyota 2000 GT 
uit de jaren zestig

Geen Japanse auto uit de jaren zestig die zó begerenswaardig is als de Toyota 2000GT, als ik zo vrij mag zijn. Tussen 1967 en 1970 zijn er slechts 351 zijn gemaakt, en de waarde van deze tweezitters is hard aan het stijgen. Heb je er een die in concoursstaat verkeerd, reken dan op serieuze verkoopbedragen, mocht je hem ooit bij een veilinghuis met dubbele naam (dat moet schijnbaar) van de hand doen. Ze brengen al gauw drie á vier ton op. Althans, dat was drie jaar geleden nog wel het geval. 
Dit bewuste exemplaar werd toen voor $375.000 van de hand gedaan. In de tussentijd werd het een en ander aan restauratiewerk verricht, zoals het aanbrengen van de juiste geeltint (Bendix Yellow). En recentelijk ging hij bij RM Auctions de verkoop in, waar hij voor $1.155.000 werd afgehamerd. Tel uit je winst. De Japanse E-Type AKA “the best sports car you’ve never heard of” is uitgerust met een Yamaha 2.0-liter zescilinder, goed voor 150 pk bij 7.000 tpm. De topsnelheid ligt op 217 km/u. 

(Er staat er trouwens één bij Louwman Museum.)