Powered By Blogger

zaterdag 13 juni 2015

KROATIË je moet er een keer geweest zijn ! (VideoFilm)

Het meest beroemde en aantrekkelijkstadje Motovun

 In het noordelijke deel van Istrië, met uitzicht op de vallei van Mirna rivier, ligt zeker de meest beroemde en aantrekkelijke Istrische middeleeuwse stadje Motovun-Montona.Deze boeiende stad heuvel is een van de kenmerkende symbolen van het binnenland van Istrië. De romaans-gotische klokkentoren met een crenulated kroon uit de 13e eeuw, die naast de parochiekerk van St. Stephen uit de 17e eeuw, domineert historische kern van de stad.
 Op het centrale plein is het Romaanse Stedelijk Paleis, de grootste seculiere gebouw in Istrië van die periode, omringd door vele andere historische gebouwen. Motovun-Montona is een aantrekkelijke en populaire toeristische bestemming. 
Het gerestaureerde paleis van de familie Polesini. Motovun-Montona is de perfecte locatie voor een groot aantal evenementen, de belangrijkste onder hen zijn de International Motovun Film Festival dat plaatsvindt aan het einde van juli, waar wereld bekende film kunstenaars kunnen worden gezien.


Foto's Jan Wibbelink. 
Klik op de foto's voor een nog grotere afbeelding !

Motovun is ook interessant voor de liefhebbers ballonvaren.


Ballonnenvaren gaat door het gunstige microklimaat het hele jaar door ↓ 


http://croatia.hr/nl-NL/Bestemming/Plaats/Motovun?ZHNcMjQ5LHBcNw%3d%3d

Motovun Forest dat zich uitstrekt langs de vallei Mirna rivier is bijzonder rijk aan truffels, de ondergrondse onwelriekende schimmel verondersteld om een ​​afrodisiacum. Istrische witte truffels, waarvan het seizoen duurt van september tot december wordt gezegd dat ze zo goed zijn dan de beste Italiaanse en Franse truffels. 


Tegenover Motovun-Montona staat de charmante pittoreske stadje Oprtalj-Portole, evenals Livade, beroemd om de Dagen van Truffels elk jaar gehouden van september tot november. Elk jaar in Livade, ook wel bekend als truffel centrum van de wereld, is een speciaal festival georganiseerd met een wedstrijd van het kiezen van de grootste truffel. Motovun-Montona wordt omringd door wijngaarden waar de fijnste Istrische wijnen, witte wijn Malvasia en rode wijn Teran, worden geproduceerd. Het hele gebied is bezaaid met uitstekende lokale 'Konobe' en restaurants. In de directe omgeving is ook Istarske toplice, kuuroord met geneeskrachtige water.AirRace in Rovinj  ↓

http://janwib.blogspot.com/2015/05/rovinj-red-bull-air-race.html