Powered By Blogger

vrijdag 5 oktober 2012

Bredevoort Schittert 2012 (Videofilm)EEN UNIEK EVENEMENT MET ALS THEMA "THE SIXTIES.

Wij werden uitgenodigd door de Winterswijkse Oltimer Club om bij het evenement Bredevoort schitterd aanwezig te zijn, dat werd vorig weekend van vrijdagavond tot en met zondagavond gevierd.


Foto's Ruurd Zwart
Klik op de foto's voor een grotere afbeelding !
 De kern van het feest waren de lichtpanelen die sinds drie jaar de gondels vervangen.
Er waren dit jaar zo'n twintig deelnemers die zich allemaal hebben later inspireren door het thema 'The sixties'. Een schot in de roos: "De oudere jongeren wanen zich terug in hun jeugdjaren en de jongeren prijzen de muziek uit die tijd."In de romantische straatjes van Bredevoort waren overal hippe flower-power figuren die je kon tegenkomen, tokkelend op gitaar en dromend van een betere wereld
De vetkuivenmuziek van Elvis, de love-songs van de Beatles of de ruige Rolling Stones kon je overal horen. Ouderwetse nozems reden rond op de stoere Kreidler brommer of Puch met het hoge stuur. 


Dames met hoog opgestoken haar en minirokjes, heren met baarden, snorren en soulbroeken met wijduitlopende pijpen bepaalden het straatbeeld.


De openbare straatverlichting werd gedoofd en de romantische straatjes waren door kaarsen verlicht. Auto’s en tractoren uit de jaren ’60, exposities van de Bredevoortste kunstenaars, rondwandelingen, demonstraties, een streekproduktenmarkt, veel concerten, straattheater, vuurwerk, huifkartochten en opengestelde prachtig verlichte tuinen, je kon het allemaal meemaken.
Impressie van Bredevoort Schittert 2012: