Powered By Blogger

zaterdag 18 februari 2023

Een elegante en stijlvolle sportwagen (VideoFilm)
Een iconische Zweedse sportwagen

De Volvo 1800ES is een iconische Zweedse sportwagen die in 1971 werd geïntroduceerd als opvolger van de Volvo P1800. Het was een sportieve shooting brake met een elegante en gestroomlijnde carrosserie die werd ontworpen door de Italiaanse ontwerper Pietro Frua. .

Onder de motorkap van de 1800ES bevond zich een 2,0-liter viercilinder benzinemotor die 130 pk.

Het interieur van de Volvo 1800ES was stijlvol en comfortabel.

Hoewel de Volvo 1800ES niet in grote aantallen werd geproduceerd, was het toch een populaire keuze onder autoliefhebbers en verzamelaars vanwege zijn unieke design en betrouwbaarheid.

De auto werd tot 1973 geproduceerd en er werden in totaal slechts 8.077 exemplaren van gebouwd, wat het tot een zeldzame en gewilde klassieker maakt. Of je nu een autoliefhebber bent of gewoon op zoek bent naar een unieke en stijlvolle auto, de Volvo 1800ES is zeker het overwegen waard.

Tegenwoordig wordt de Volvo 1800ES nog steeds beschouwd als een van de meest elegante en stijlvolle sportwagens uit de jaren 70. Het was een vooruitstrevende auto voor zijn tijd en is nog steeds een geweldige keuze.

woensdag 15 februari 2023

Deze Auto was geen succes (VideoFilm)

De Austin 1800 is een middelgrote gezinsauto

De Austin 1800 is een middelgrote gezinsauto die van 1964 tot 1975 werd geproduceerd door de Britse autofabrikant Austin Motor Company. Hij werd ontworpen ter vervanging van de populaire Austin Cambridge en was bedoeld om te concurreren met andere middelgrote auto's van de tijdperk, zoals de Ford Cortina en de Vauxhall Victor.

De Austin 1800 stond bekend om zijn ruime en comfortabele interieur, met veel been- en hoofdruimte voor passagiers. Hij werd ook geprezen om zijn soepele en stille rit, dankzij zijn geavanceerde ophangingssysteem dat hydrolastische vloeistof gebruikte om oneffenheden in de weg op te vangen.

Tegenwoordig wordt de Austin 1800 beschouwd als een klassieke auto en is hij gewild bij verzamelaars en liefhebbers. Het unieke veersysteem en het ruime interieur maken hem tot een interessante en ongebruikelijke keuze voor mensen die op zoek zijn naar een oldtimer.

zondag 12 februari 2023

De beste Engelse traditie ! (VideoFilm)


De Traditionele Grand Tourer

De Jaguar XK8/XKR is een traditionele Grand Tourer in de beste Engelse traditie. Waar moet je op letten tijdens het kopen van zo’n elegante auto?

De langverwachte opvolger van de Jaguar XJS laat tot 1996 op zich wachten. Met de nieuwe XK8 (X100) zet het merk een modern rijdende en klassiek gelijnde Grand Tourer op de weg.

Carrosserie


De vormgeving van de Jaguar XK8 Coupé laat zich het best omschrijven als ‘fin de siècle retro’. Net als bij de XJ en de latere S-Type zijn de lijnen van Geoff Lawson geïnspireerd op Jaguars uit de jaren zestig, en de ovale grille, langgerekte motorkap met koelopeningen en de daklijn zijn een modern eerbetoon aan de E-Type. 

De XKR heeft een maatkostuum van sportievere snit en de Convertible heeft een door Karmann ontwikkelde elektrisch bedienbare geïsoleerde softtop met een verwarmbare glazen achterruit. Na een kleine update voor modeljaar 2001, herkenbaar aan gewijzigde achterlichten, volgt voor modeljaar 2004 een grotere facelift met nieuwe bumpers en dorpel verbreders. Bij een gebruikte XK8/XKR is het oppassen voor barsten/barstjes in de koplampen, loslatende blanke lak en lekkage langs het voorruitrubber. Een weigerende cabriokap is vaak een kwestie van hydraulische vloeistof bijvullen. Roestvorming kan voorkomen aan de bodemplaat, de wielkastranden en aan de chassisbalken bij de achteras.