Powered By Blogger

zaterdag 20 mei 2017

Auto gekte in Italië barst los (VideoFilm)


90 jaar Mille-Miglia trekt miljoenen kijkers

In Italië brak eergisteren de autogekte door met de start van de traditionele Mille Miglia en miljoenen kijkers. Het was de 90e keer dat de roemrijke Italiaanse Mille Miglia van start ging. Met dit keer een relatief enorm hoog aantal Nederlandse deelnemers. Meer dan vijftig van de in totaal 460 equipes dragen de Nederlandse nationaliteit.Foto's Jan Wibbelink. 
Klik op de foto's voor een nog grotere afbeelding !Van 18 tot en met 21 mei wordt de Mille Miglia Storico verreden. Het is een recreatief eerbetoon aan de historische Brescia-Rome-Brescia race. Dit jaar staan wij in een tweeluik stil bij de Italiaanse 1000-mijlen race. De reden daarvoor is speciaal, want dit jaar viert de Mille Miglia haar 90e verjaardag. Vandaag beschrijven wij de vooroorlogse geschiedenis van deze beroemde en beruchte race.


vrijdag 19 mei 2017

Bloemen Rivièra een ideale vakantie bestemming (VideoFilm)


Camping Bella Vista aan de Italiaanse Bloemenriviera

Camping Bella Vista is een oase van bloemen en planten, gelegen tussen de zee en de bergen. Een ideale mix van het bruisende van de kust en de rust van het prachtige binnenland.
 De Italiaanse Bloemen-Rivièra is een deel van de Italiaanse kust. Het strekt zich uit van de Franse grens tot aan Viareggio in de buurt van Pisa. De Italiaanse Rivièra beslaat de kust van de regio Liguria en voor een klein deel de kust van Toscane. Ligurië staat bekend als een bergachtig gebied, van de totale oppervlakte is 69% hoger dan 1000 meter. Slecht 3% van deze regio is vlak.