Powered By Blogger

vrijdag 18 juli 2014

Ferrari of Fiat Dino Spider / Coupé (Video)

Exclusieve Ferrari Dino Spider of Fiat Dino Spider

Op de Autosalon van Turijn presenteert Fiat eind 1966 de exclusieve Dino Spider. Onder het door Pininfarina getekende koetswerk gaat een heuse competitiemotor van Ferrari schuil.

Deze V6 met een cilinderinhoud van 1987 cc, drie dubbele Weber carburateurs, een aluminium blok en vier nokkenassen, is in opdracht van Ferrari door ingenieur Lampredi ontwikkeld.  Om de benodigde homologatie voor de Formule-2 racerij te bemachtigen, moet Ferrari van deze krachtbron in geciviliseerde vorm minimaal 500 stuks per jaar bouwen. In Fiat vindt men de ideale partner voor deze klus, want Fiat wil graag een sportief topmodel in het modelprogramma opnemen. En zo ontstaat de Dino. 


Met 160 pk bij 7.500 tpm haalt de Dino een topsnelheid van ruim 200 km/h. Een vijfbak is standaard. In het daaropvolgende jaar wordt de Spider aangevuld met een door Bertone ontworpen en geproduceerde Dino Coupé.
Deze maakt gebruik van dezelfde techniek; ten opzichte van de Spider is de wielbasis met 27 cm vergroot. In 1969 leidt de samenwerking tussen beide merken tot de overname van Ferrari door Fiat. In datzelfde jaar krijgt de Dino een nieuwe 2,4-liter motor met 180 pk. Het blok is nu van gietijzer. Tevens worden de Dino’s uitgerust met de onafhankelijke achterwielophanging van de Fiat 130. In juni 1972 eindigt de produkcie van de Coupé; de Spider wordt nog tot 1974 aangeboden. In totaal komt de teller uit op 7.577 geproduceerde auto’s.

 

zondag 13 juli 2014

Macaronie met Zalm en Ansjovis


Macaroniesalade  met Zalm en Ansjovis

Ingrediënten:
                               500 Gram Macaronie.
                               200 Gram gerookte Zalm.
                                   8 Ansjovisjes.
                               250 Gram VW  Zaanse Mayonaise

Het lekkerste is gerookte zalm met VW Mayonaise (van Wijngaarden).
Maar het kan natuurlijk ook met Halfonaise van VW.

Bereidingswijze:

Zet een pan voor de Pasta met ruim water zonder zout op het vuur. 
Snijd de Zalm en de Ansjovis in kleine stukjes.
Als het water kookt, doe je de pasta erin en laat het 3 minuten doorkoken en draai dan het gas geheel uit en laat de Macaronie staan tot dat deze gaar is.
Giet de Macaronie af en laat de Pasta geheel afkoelen.

Zo trekken de ingrediënten beter in de Pasta en dan is het
veel lekkerder.
Voeg als de Pasta is afgekoeld de Zalm de Ansjovis en Mayonaise toe, roer het goed door elkaar en laat het geruimetijd in de koelkast staan, zodat de Macaronie lekker op smaak komt.

Dit recept is voor 4 personen, snel te bereiden en Super Lekker.

Oldtimerrit in Duitsland op 
zondag 13 juli a,s ↓
Vorig jaar waren wij er bij, dit jaar hebben we helaas een ander feestje !

http://janwib.blogspot.nl/2013/07/oldtimertreffen-bad-bentheim-video.html