Powered By Blogger

woensdag 1 augustus 2018

Samen op vakantie met een oldtimer (Video)Mirjams man wil per se met de oldtimer op vakantie: “Ik voel me met elke kilometer ellendiger”

Samen op vakantie in een oldtimer klinkt romantisch, maar volgens Mirjam (44) is het alles behalve dat. “Als ik een uur in die auto heb gezeten, hoef ik niet meer naar de tandarts, want mijn kiezen rammelen vanzelf uit mijn mond.”


Klem
Onze kinderen zijn inmiddels de deur uit, maar de auto is nauwelijks groot genoeg voor twee personen. Met het dak dicht, zit ik klem, zo klein is-ie vanbinnen. En met het dak open, waaien de haren van mijn hoofd. Bagage moet in een ruimte achter de voorstoelen, dus we kunnen bijna niets meenemen. En die auto heeft een vering uit Het jaar nul. Als ik een uur in die auto heb gezeten, hoef ik niet meer naar de tandarts, want mijn kiezen rammelen vanzelf uit mijn mond. Bovendien word ik misselijk van het gehots.

Kortom: sinds hij die auto heeft gekocht, hebben we stevige ruzies voordat we met vakantie gaan, en telkens verlies ik. Ik begrijp heus wel dat hij graag met die auto wil rijden, maar laat hij dat dan lekker in z’n eentje doen. Of met een vriend een weekje lekker rondcrossen in dat oude ding. En dan gaan wij samen met vakantie in mijn autootje, dat lekker op de weg ligt. Maar daar is geen sprake van. Wij samen in zijn auto is voor hem het toppunt van gezelligheid. Terwijl hij toch zíet dat ik me met elke kilometer ellendiger voel?

Wagenziekte
Half augustus gaan we dus weer in zijn auto op vakantie. Naar de Costa Brava! Dat is een verschrikkelijk eind rijden, maar dat geeft niet, want we overnachten onderweg in B&B’s. Ik kan dus voor de zoveelste keer weer dozen vol tabletjes tegen wagenziekte inslaan. En als we dan eindelijk in het vakantiehuisje zijn, kan ik de eerste dagen nauwelijks rechtop lopen van de rugpijn. Terwijl hij altijd zo lief en zorgzaam is, doet hij net alsof hij dat allemaal niet merkt. Het is dat ik zo veel van hem hou…

zondag 29 juli 2018

WOC Zomer Oldtimerrit 2018 (Video)

Schitterende Zomer Oldtimerrit langs De Rijn

Met de Winterswijkse Oldtimer Club reden wij een prachtige toeristische route door het oosten van de achterhoek.
Het uitgangspunt was dat de rijder en de mede inzittende ontspannen konden genieten van de prachtige rit.
De prachtige rit ging via Gendringen, Ulft, Azewijn, Elten en Lobith door "Het Montferland naar Tolkamer.  
Bij Museumboerderij Gildekoat in Montferland werd een pauze gehouden en de Boerderij en de Torenmolen bezichtigt een rondleiding gegeven en vertelt over het leven van een boerengezin in vroegere tijden.