Powered By Blogger

zaterdag 18 augustus 2018

De mooiste sportwagen ooit gebouwd ! (VideoFilm)


Jaguar E-type als nieuw gerestaureerd

Drieduizend uur sleutelden de specialisten van E-Type UK aan deze Series 3 uit 1974. In opdracht van een buitenlandse klant creëerden de Britten 'de ultieme E-type'.

Het in Kent gevestigde E-Type UK is sinds 2008 verantwoordelijk voor de verkoop, restauratie en onderhoud van en de aanpassingen aan Jaguars E-type. 

Enige tijd geleden klopte een buitenlandse klant bij de specialisten aan, omdat hij naast een volledige restauratie van zijn Series III enkele persoonlijke aanpassingen wilde.  De originele V12 werd compleet uit elkaar gehaald en kreeg na enkele aanpassingen aan bijvoorbeeld het brandstofinjectiesysteem een herzien vermogen van 284 pk. Vanwege het gestegen vermogen werden onder andere de dorpels versterkt en kreeg de koets extra luchtkanalen naar de motor. Schakelen gaat middels een nieuwe handgeschakelde aluminium vijfbak.

 Aan de buitenkant sieren exclusieve 62-spaaks 16-ich spaakwielen de Brit en zijn alle lampen met ledtechniek uitgerust. Binnenin zit de eigenaar op XJS-zetels die onderdeel zijn van een handgemaakt leren interieur. Een stuk moderner dan 44 jaar geleden is de oplichtende startknop waarmee je de V12 voortaan start. Na drieduizend manuren werd de E-type aan de gelukkige eigenaar overhandigd.


maandag 13 augustus 2018

De history van Saab (Video)


SAAB 9-3 2.0T AERO - 2003 - 420.402 KM - KLOKJE ROND


Als bekend wordt dat iemand z'n auto zelf onderhoudt, staat Joep meestal niet direct te springen. 

Zijn ervaring is dat er dan nog weleens een bocht wordt afgesneden. 

Maar op het oog gaat dat niet op voor de Saab 9-3 van Rienk Hallink. 
Klopt de eerste indruk?