Powered By Blogger

woensdag 23 februari 2022

Spionagefoto's FERRARI-SUV (VideoFilm)DE NIEUWE FERRARI-SUV PUROSANGUE


Een SUV is momenteel de grootste afwezige in het modellengamma van Ferrari. Hoewel Ferrari zelfs al een naam aan zijn beloofde SUV heeft gehangen, ontbreekt er in de Ferrari-showrooms nog altijd ieder spoor van die Purosangue. Op deze kersverse spionagefoto's is hij beter dan ooit te zien.

In februari dit jaar kon AutoWeek je al een eerste reeks spionagefoto's van de Purosangue voorschotelen, maar die platen waren van grote afstand geschoten. Onze spionagefotograaf heeft Ferrari's eerste SUV nu van dichtbij weten te kieken. De Purosangue lijkt geen SUV te worden in de stijl van de Urus, volgens de laatste geruchten wordt het een relatief lage vierzitter met een sterk aflopende daklijn en instelbare rijhoogte.

 

De Purosangue, wat Italiaans is voor volbloed, krijgt een voorin geplaatste motor, die is gekoppeld aan een nabij de achteras gemonteerde versnellingsbak. 

De SUV van Ferrari krijgt in ieder geval een hybride aandrijflijn die onder meer is opgebouwd uit een machtige achtcilinder en een elektromotor. 

De auto op de foto's is nog een zogeheten mule en dat betekent dat er onder de koets van een bestaand model - in dit geval een Maserati Levante - nieuwe techniek wordt getest. Opvallend is het front, daarin vallen namelijk al Ferrari Roma-achtige koplampen te ontwaren.

De Purosangue verwachten we inmiddels niet meer voor de tweede helft van dit jaar op de markt.