Powered By Blogger

zaterdag 21 februari 2015

Uniek in de wereld VideoPresentatie van duizend oldtimers !Meer dan 250 verschillende auto's 


 Toen Ghislain Mahy in 1944 een Ford T kocht, vermoedde hij nog niet dat dit de eerste auto was van een verzameling die tegen het jaar 2000 zou uitgroeien tot een duizendtal auto’s. Deze collectie is uniek in de wereld door zijn verscheidenheid aan voertuigen. Zij vertellen het boeiende verhaal van de automobiel van 1895 tot heden. 

Gedurende een halve eeuw kreeg deze collectie meer en meer vorm in het voormalige “Wintercircus” te Gent. Een selectie van 230 mechanische juweeltjes werd in 1986 overgebracht naar “Autoworld” te Brussel. Daar pronken ze nog steeds in het befaamde museum van het Jubelpark.Autoworld is ondergebracht in de exclusieve hallen van het Jubelpark, één van de pronkstukken van ons architecturaal erfgoed in het hart van Brussel. 
Meer dan 250 voertuigen van verschillende origine getuigen van verbazingwekkende ontwikkeling van de auto binnen een tijd van meer dan een eeuw. Autoworld stelt de representatieve collectie tentoon van de door paarden voortgetrokken rijtuigen tot sportwagens uit de jaren 1960, van motorfietsen met een rijk verleden tot de voorstelling van een garage uit de jaren 20. Autoworld herbergt de algemene geschiedenis van de automobiel.

http://brusselsmuseums.be/nl/musee.php?id=8&recherche=OK

In 1997 kocht de stad Leuze-en-Hainaut de oude fabrieksgebouwen Ernaelsteen met de bedoeling er een automuseum op te richten. Dit was meteen het startschot voor het gemeentelijk museum “Mahymobiles”. 

 Klik op de foto's voor een 
grotere afbeelding !

http://web.mahymobiles.be/Mahymobiles/Intro.html

Wandel door de wereldgeschiedenis van de automobiel van 1895 tot heden ( + 250 oldtimers) en ontdek de mechanische kneepjes in de didactische zaal. Mahymobiles stelt u verder voor de uitzonderlijke verzameling miniaturen te ontdekken, de retrospectieve tentoonstelling tweewielers (fietsen en motoren), de mini-piste voor kinderen van 2 tot 7 jaar, de galerij gewijd aan de evolutie van de carrosserie en de raids. In de loop der jaren zal Mahymobiles verder evolueren en uitbreiden met honderden voertuigen en talrijke attracties.
Museum van de eerste MPV ter wereld ↓

http://janwib.blogspot.nl/2014/06/museum-van-de-eerste-mpv-ter-wereld.html