dinsdag 19 mei 2020

Kort genieten van oldtimers en bijzondere auto's (VideoFilm)

Henk mocht maar kort genieten van zijn showroom met bijzondere auto’s

De met oldtimers en andere bijzondere auto’s gevulde pronkzaal aan het Apeldoorns Kanaal in Dieren was het laatste project van de Dierense zakenman Henk Bruinier. 
Hij heeft er maar kort van mogen genieten.

Vorig jaar overleed hij op 81-jarige leeftijd, amper twee maanden nadat hij de showroom met zijn verzameling had gevuld.


De hele collectie werd door veilinghuis https://www.bva-auctions.com/nl/auction/index/47745 geveild. Bruiniers dochter Corine stond op zaterdag in de kolossale showroom potentiële kopers te woord. 
Ze is geen kenner, maar ze kent de verhalen nog goed die haar vader vertelde over zijn Ferrari, zijn Rolls-Royce, zijn Bentley’s en BMW’s. ,,Hij was trots op zijn auto’s, al reed hij er nooit in.
 Alleen in die groene Bentley af en toe.’’



zondag 17 mei 2020

Ontdekking door Italië (VideoFilm)


Oldtimers & oude fietsen rondom het Gardameer

Als liefhebber van mooie oude auto’s en fietsen kun je aan het Gardameer je hart ophalen, met twee prachtige musea vol oldtimers en oude fietsen.




Ondanks het feit dat we door het rondwarende coronavirus niet kunnen reizen, blijven we doen wat we al tien jaar doen: een beetje vitamine Italië delen, met een mooi artikel over een Italiaanse bestemming, de Italiaanse keuken of de Italiaanse cultuur. Juist nu is Italië, nog meer dan anders, in ons hart.↓ 



Als je toch elektrisch gaat rijden, dan neem je deze auto ! (VideoFilm)

Ruil de Tesla maar in voor een Volvo

De Polestar 2 is dé grote bedreiging voor de Tesla Model 3. Die conclusie trekt Autovisie testredacteur Peter Hilhorst na een zeer exclusieve test met de volledig elektrische Zweed. 

De Polestar 2 heeft 408 pk, vierwielaandrijving, een accupakket van 78 kWh, een verwachte range van 470 kilometer, kan maximaal 150 kW-laden en de prijs is 59.800 euro.

De Tesla Model 3 concurrent moet deze zomer geleverd gaan worden. De Polestar voelt luxe, exclusief en straalt echt Scandinavian design uit. Het interieur heeft een afwerking waarvoor de minimalistische Model 3 zijn hoofd moet buigen. Maar is het genoeg ?