Powered By Blogger

zaterdag 12 december 2020

Borgward of Volvo ? (VideoFilm)


BORGWARD Borgward was een merknaam waaronder tussen 1939 en 1963 auto's en vrachtwagens werden geproduceerd in en rond Bremen .

Borgward maakte ook deel uit van de namen van verschillende bedrijven van 1920 tot 1969, waarvan sommige achter elkaar en naast elkaar bestonden. Al deze bedrijven waren verbonden met de ingenieur en autofabrikant Carl Friedrich Wilhelm Borgward (1890-1963) door gedeeltelijk of volledig eigendom of door hun oprichting .

In 1961 raakte de bedrijvengroep, de grootste werkgever van Bremen, in financiële moeilijkheden, die na een controversieel crisisbeheer leidden tot de ondergang van het bedrijf en het merk Borgward.

Sinds 2005 probeerde Christian Borgward, de kleinzoon van Carl FW Borgward, het automerk nieuw leven in te blazen. Dat lukte hem in 2014 min of meer met de verkoop van de merkrechten aan China .
maandag 7 december 2020

Maserati had geweldige ontwerpen ! (VideoFilm)MASERATTI  Zagato Coupé


Ugo Zagato's team van ambachtslieden aan de Via Arese-fabriek in Milaan had een groot oog voor natuurlijke vormen en definieerde vrijwel de klassieke coupé-look in de vroege jaren 1950.


Is de A6G / 54 de beste allround Maserati ooit gemaakt ?

https://www.classicandsportscar.com/news/csc-features/is-the-a6g54-the-best-all-round-maserati-ever-made

Geen van de 20 Zagato's was identiek omdat details en uitrustingen voortdurend evolueerden en slechts één chassis, de 2121, het kenmerkende 'dubbele bolletjes'-dak had. "Geweldige ontwerpen komen niet voort uit het willen produceren van een goede vorm," beweerde Zagato, "ze komen voort uit het sneller en intelligenter maken van auto's.

100 jaar MASERATTI te Maastricht ↓

Janwib.blogspot Oldtimers en Meer : Maserati 100 jaar jubileum MECC Maastricht (Videofilm) (janwibbelink.nl)