Powered By Blogger

donderdag 28 juni 2012

De hoogste autowegbrug van Europa (Video)De Moseltalbrücke (Moezeldalbrug) is een brug over de rivier de Moezel nabij de Duitse plaatsjes Winningen en Dieblich, gelegen aan de A 61 in Rijnland-Palts. 

We staan op de camping in Winningen gelijk aan de moezel vlak bij de brug.
http://www.camping-winningen.de/


De brug die gebouwd is tussen 1969 en 1972 heeft een totale lengte van 935 meter en overspant de rivier de Moezel over een hoogte van 136 meter. De totale breedte van de brug bedraagt 30,50 meter en heeft een totaalgewicht van 11463 ton. 
We gingen met de veerpont naar de overkant en fietsten langs de Moezel om de schitteren uitzichten en de brug beter te kunnen bekijken.
Foto's: Jan Wibbelink.     Klik op de foto,s voor een grotere afbeelding !


De spanwijdte tussen de pijlers, welke als holle betonpijlers met een wanddikte van 0,3 meter zijn uitgevoerd bedraagt respectievelijk 158,6 - 282,2 - 170,5 en 146,1 meter. De totale bouwkosten van de brug bedroegen ongeveer DM 40.000.000,--. Bij de brug bevindt zich een Raststätte waar aan beide zijden een restaurant is gevestigd. Ook is er de mogelijkheid om te genieten van een weids uitzicht over het Moezeldal. Een trap onder de brug biedt de mogelijkheid om van de ene parkeerplaats naar de andere te lopen.
Winnigen is een schitterend gebied aan de Moezel waar erg veel druiven tegen de bergwanden groeien. We fietsten langs de Moesel van Winningen naar Koblenz om te genieten van de prachtige uitzichten.

zondag 24 juni 2012

Bergamo een prachtige oude stad ! (Video)Oude Stad – Bergamo 

Bergamo is gelegen net voor de Alpen. Bergamo is bekend van zijn artistieke schatten en betoverende middeleeuwse sfeer. De stad is vertaald in twee delen: ‘Citta Bassa’ de drukke en moderne stad en ‘Citta Alta’ met haar rijke erfgoed van kunst en geschiedenis. Milaan is ongeveer 30 minuten van Bergamo af gelegen.
Op een regen achtige dag, zijn met met de trein naar Bergamo gegaan om de stad te bezoeken en in de stad zijn we met de bus verder omhoog gegaan voor een schitterend uitzicht op de plaats Bergamo.
Foto's Jan Wibbelink.
Klik op de foto's voor een grotere afbeelding !De ‘Piazza Vecchia’ is het hart van de oude stad, waarbij er een mix van middeleeuwse en Renaissance architectuur zichtbaar is. Vooral de oude stad heeft veel smalle, rustige straatjes om doorheen te lopen.