Powered By Blogger

zondag 1 maart 2015

Bremen Fantastische Altstadt. Hot en Oude Auto's (Video)

De Historische Hanzestad Bremen en Oldtimers

De historische hanzestad Bremen kent een 1200 jaar oude traditie en samen met haar internationale georiënteerdheid drukken deze kenmerken een stempel op de hanzestad aan de Weser. Wij brachten een bezoek aan Bremen en aan de Bremen Classic Motorshow.

 Als een rode draad loopt het streven naar zelfstandigheid door de geschiedenis van Bremen. Bremen kent enkele karakteristieke elementen, zoals het fraaie raadhuis in de stijl van de Weser-Renaissance, of het eerbiedwaardige beeld van Roland op het historische marktplein (tevens op UNESCO-werelderfgoed).
 En wat te denken van de 'Schnoor' - de oudste stadswijk van Bremen, of van de de bijzondere architectuur van de Böttcherstrasse van de Dom van Bremen. 
De Bremer_stadtmusikanten de meest bekende inwoners! Populair in Bremen is het bronzen beeld uit 1951 gemaakt door Gerhard Marcks van de Bremer Stadtmusikanten. De oorsprong van het sprookje is ontstaan in de middeleeuwen, maar pas begin 19e eeuw is het door de gebroeders Grimm opgeschreven. Wie kent de ezel, haan, kat en hond niet. Bremen heeft veel te bieden. Het is natuurlijk niet alleen een historische Hanzestad, maar ook een stad om heerlijk te winkelen, te wandelen, te luieren, cultuur op te snuiven, om uit te gaan of om gewoon om lekker te relaxen.