Powered By Blogger

donderdag 16 mei 2019

Start Mille-Miglia 2019 (VideoFilm)

Brescia de mooiste race ter wereld
Zoals elk jaar vindt ook dit jaar weer de Mille Miglia plaats, de historische autorace met oldtimers die Brescia internationaal op de kaart heeft gezet.
Het is de historie die de Mille Miglia zo uniek maakt: ruim 90 jaar passie, emotie en traditie op de route Brescia-Rome-Brescia.

De Mille Miglia is voorbehouden aan auto’s uit de periode 1927-1957. 
De wedstrijd trekt duizenden liefhebbers uit de hele wereld, met name tijdens de traditionele inspectie van de automobielen, die plaatsvindt in de straten en op de pleinen van Brescia. 

De liefhebbers ontmoeten de deelnemers (Formule 1 kampioenen, jetset, acteurs en sportievelingen) en praten over de route, de klassering en de bolides die Italië zullen doorkruisen.
Alfa Romeo, Lancia, Ferrari, Mercedes Benz, Porsche, Fiat, Audi, BMW, Bugatti, Maserati, Aston Martin: je vindt de meest fascinerende auto’s aller tijden samen in Brescia, bestuurd door liefhebbers en afkomstig uit de garages van verzamelaars en de collecties van automusea uit de hele wereld.

Wij waren bij de start en reden in 2016 na de Mille-Miglia met eigen auto de schitterende route ↓

https://www.janwibbelink.nl/2016/06/oldtimerrally-mille-miglia-2016-rome.html


Woensdag 15 maart vertrokken de voertuigen van Brescia richting Rome, om daar de 16e aan te komen en de 19e weer terug te zijn in Viale Venezia in Brescia, waar de prijsuitreiking plaatsvindt.
Ter afsluiting van de race is het de avond van zaterdag 18 mei overal groot feest in de straten van het historische centrum.Klik op de foto's voor een grotere afbeelding !