Powered By Blogger

zaterdag 19 mei 2012

Foto's van de Mille Miglia 2012Mille Miglia, 

1000 mooie mijlen door Italië heen.

De Mille Miglia, of duizend mijlen, was een uithoudingsrace die 24 keer werd georganiseerd tussen 1927 en 1957. Deelnemers raceten met hun Gran Turismo wagens over de Italiaanse wegen van Brescia naar Rome en terug langs een 8-vormige route.Door de vele fatale ongevallen werd de race afgeschaft in 1957, maar sinds 1982 werd ze nieuw leven ingeblazen als touring trip voor old-timers. Wij gingen naar Brescia en volgden deze legendarische route dwars doorheen de prachtige Noord-Italiaanse landschappen. 


http://millemiglia.uwstart.nl/


Foto's Jan Wibbelink.           
Klik op de foto's voor een grotere afbeelding !Geschiedenis In 1926 kregen twee Italianen het idee om een autosportevenement te organiseren in en rondom hun geboortestad Brescia. Ze besloten een uithoudingsrace uit te stippelen van 1000 Romeinse mijlen (ongeveer 1500km) doorheen Italië.

Om de te volgen weg aan te duiden ontwierpen ze de nu beroemde rode pijl met witte letters. De eerste Mille Miglia startte op 26 maart 1927 en telde 77 deelnemers. Haarspeldbocht in de Mille Miglia Sinds dan werd de race een jaarlijks evenement (met een onderbreking tijds de oorlogsjaren) dat beroemde autocoureurs aan de start bracht en enorm veel publiek trok.


Foto boven: Jan Lammers 


Foto's Jan Wibbelink.                 Klik op de foto's voor een grotere afbeelding !