Powered By Blogger

woensdag 1 augustus 2012

De eerste vlucht van de A380 naar schiphol (Video rondleiding A380)


Live: Eerste vlucht A380 naar Schiphol AMSTERDAM 
Vandaag is het de primeur voor de A380, de eerste vlucht vertrekt naar Schiphol.Om half twee maakt de gigant zijn debuut voor luchtvaartmaatschappij Emirates uit Dubai op de Amsterdamse luchthaven. Schiphol twittert zojuist dat de landing van de A380 gepland staat op de Zwanenburgbaan. Aankomsttijd is nu 12.54 uur, dus half uur voor op schema.
Klik op de foto's voor een grotere afbeelding !

Massaal opgekomen spotters licht in paniek, want langs Zwanenburgbaan zijn veel minder mooie fotoplekjes dan langs de - verwachte - Polderbaan. 9:50 uur: 
De bar van de first class wordt rond de landing overigens getransformeerd tot een soort rustiek waterval-ensemble. Past beter bij het Spa-concept rond de douches. Emirates zegt overigens de enige commerciële airline te zijn met douches aan boord. 9:45 uur: En jawel, de beloofde twee douche spa's zitten er echt in!

 Op 1 augustus 2012 was de allereerste dagelijkse lijnvlucht Dubai-Amsterdam


van het grootste passagiersvliegtuig ter wereld; de A380.

Jeroen ging mee als passagier voor een 5 daags tripje naar Nederland.

Normaliter werkt hij op 1 van de 20 stuks A380's in business-class.

Nu geeft hij een rondleiding.......  Met alles erop en eraan, maar 1 beperking: maximaal 5 minuten douchen per passagier, dus toch nog een beetje kampeergevoel! Het meeslepen van al het water kost ontzettend veel kerosine, vandaar.De bezetting vandaag: 413 van de 427 economystoelen vol. 46 van de 76 businessclass stoelen bezet, net als 8 van de 14 firstclass stoelen. Die hebben een soort zijschermpje trouwens, van boven zijn ze open dus niet echt cabines.Terugvlucht vanaf Schiphol van vandaag zou in alle klassen vol of zo goed als vol zitten. Dus was u enthousiast geworden: helaas, vandaag gaat waarschijnlijk niet meer lukken

De nieuwe Ferrari F12 Berlinetta (Video Aloso & Massa)


 
Ferrari heeft nieuwe foto’s vrijgegeven van de F12 Berlinetta. Bovendien is in een video te zien hoe Fernando Alonso en Felipe Massa de F12 over het circuit van Fiorano jagen. De F12 Berlinetta is het nieuwe topmodel van Ferrari, uitgerust met een 740 pk sterke 6,3 liter V12-motor die 690 Nm aan koppel levert. In combinatie met een zeventraps dubbelkoppeling versnellingsbak sprint de F12 in iets meer dan drie tellen van 0 naar 100 km/h. De auto zou een topsnelheid van 340 km/h moeten kunnen halen. Op het ‘huiscircuit’ van Ferrari in Fiorano realiseert de F12 een rondentijd van 1,23 minuten.
Klik op de foto's voor een grotere afbeelding !

Dit is dan de auto waar Lamborghini nachtmerries van moet krijgen (als we Ferrari geloven). De opvolger van de 599 GTB (en GTO) heeft wederom een dikke V12 onder de motorkap liggen die in dit geval zelfs 6.3 liter groot is en 740 pk & 690 Nm levert. Dat is dus fors meer dan de 700 pk die de Lamborghini Aventador heeft. Een ander groot verschil met de Lambo is dat deze Ferrari (uiteraard) gewoon achterwielaandrijving heeft en geen AWD. De afgelopen weken zagen we al de nodige teasers en lekplaatjes voorbij komen van de krachtigste (road legal) Ferrari ooit.

Deze auto heeft dus meer vermogen dan de Ferrari Enzo! Op dit moment moeten we het nog doen met een stapeltje foto’s, maar volgende week zullen we tijdens de autoshow van Genève zelf over deze nieuwe Ferrari kunnen kwijlen. En dan zullen we ook eens goed bestuderen of die voorbumper er in het echt net zo scherp uitziet als op de foto’s. Belangrijk om te vermelden is ook dat de F12berlinetta een stuk lichter is geworden dan zijn voorganger. Dankzij dat lagere gewicht (-70 kg) en zijn modernere motor (met directe injectie) is deze F12berlinetta een stuk zuiniger dan zijn voorganger (30% minder Co2). Dat merk je niet alleen aan de pomp, maar zal ook blijken uit het feit dat je minder belasting hoeft te betalen in Nederland. En dan de prestaties! De F12berlinetta sprint in slechts 3,1 seconden van 0 naar 100 km/u en na 8,5 seconden staat er 200 km/u op de teller. En de topsnelheid ligt op 340 km/u. PS Een rondje Fiorano doet de F12berlinetta in slechts 1 minuut en 23 seconden. Een nieuw record! PPS De officiele naam is “F12berlinetta” en dus niet “F12 Berlinetta”. Just so you know…

maandag 30 juli 2012

Oldtimertoerrit Venray


Asteria Knapzakken Toer Venray - 28 juli 2012

De Asteria Knapzakken Toer werd in 2012 gehouden op zaterdag 28 juli. Het Noord-Limburgse land werd met een tocht van ca. 150 km doorkruist. een leuke en interessante tocht in een mooie omgeving. 


Het begintijdstip van de tocht op zaterdagmorgen is zodanig gekozen dat we de gehele
dag de gelegenheid hadden om te genieten van de mooie omgeving, stops voor leuke bezienswaardigheden en natuurlijk niet te vergeten de picknick om de knapzak te ledigen.Foto's Jan Wibbelink
Klik op de foto's voor een grotere afbeelding !

De Asteria Knapzakken Toer is een all-oldtimer evenement voor personenauto's welke niet merk gebonden is. De enige voorwaarde die aan de auto's gesteld worden is dat zij van het bouwjaar 1975 of ouder zijn.


Het gezellige centrum van Venray stond op zondag 29 juli weer open voor oldtimers.De Venrayse Oldtimer Toertocht is in de loop der jaren uitgegroeid tot een evenement waar niet alleen honderden fraaie en unieke oldtimers aan deel nemen maar ook vele duizenden toeschouwers op af komen om al de mooie auto's te bewonderen. Het Schouwburgplein met het Henseniusplein en de omliggende straten in het centrum van Venray staan hierbij centraal als verzamelplaats.

Voor het vertrek werden de auto's eerst door de pastoor gezegend.


Klik op de foto's voor een grotere afbeelding !


Prachtige gerestaureerde auto's, mooi om te zien, zijn vaak niet te onderscheiden van de orginele staat zoals ze destijds de fabrieken hebben verlaten.Ook technisch en motorisch zijn de
auto's weer in een uitstekende staat. De trotse eigenaren en restaurateurs konden met veel plezier over hun hobby vertellen. Plezier en passie doorklonken in hun verhalen waarbij ook de (technische) vragen niet ontweken werden. Dus het was een uitstekende gelegenheid om wat meer te weten te komen over oldtimers en het restaureren daarvan. Gezelligheid, genieten, ervaringen uit wisselen, vragen stellen, allemaal zaken die uitvoerig aan bod kwam en er een leuke dag van te maken voor zowel de bezoekers als voor de rijders.Vele mensen raakten daarbij weer in vervoering als doordat ze de auto's van de afgelopen eeuw weer in werkelijkheid konden zien. Na de rit(ten) was er een prijsuitreiking zijn voor mooiste / orgineelste /bijzondere auto.