Powered By Blogger

maandag 30 juli 2012

Oldtimertoerrit Venray


Asteria Knapzakken Toer Venray - 28 juli 2012

De Asteria Knapzakken Toer werd in 2012 gehouden op zaterdag 28 juli. Het Noord-Limburgse land werd met een tocht van ca. 150 km doorkruist. een leuke en interessante tocht in een mooie omgeving. 


Het begintijdstip van de tocht op zaterdagmorgen is zodanig gekozen dat we de gehele
dag de gelegenheid hadden om te genieten van de mooie omgeving, stops voor leuke bezienswaardigheden en natuurlijk niet te vergeten de picknick om de knapzak te ledigen.Foto's Jan Wibbelink
Klik op de foto's voor een grotere afbeelding !

De Asteria Knapzakken Toer is een all-oldtimer evenement voor personenauto's welke niet merk gebonden is. De enige voorwaarde die aan de auto's gesteld worden is dat zij van het bouwjaar 1975 of ouder zijn.


Het gezellige centrum van Venray stond op zondag 29 juli weer open voor oldtimers.De Venrayse Oldtimer Toertocht is in de loop der jaren uitgegroeid tot een evenement waar niet alleen honderden fraaie en unieke oldtimers aan deel nemen maar ook vele duizenden toeschouwers op af komen om al de mooie auto's te bewonderen. Het Schouwburgplein met het Henseniusplein en de omliggende straten in het centrum van Venray staan hierbij centraal als verzamelplaats.

Voor het vertrek werden de auto's eerst door de pastoor gezegend.


Klik op de foto's voor een grotere afbeelding !


Prachtige gerestaureerde auto's, mooi om te zien, zijn vaak niet te onderscheiden van de orginele staat zoals ze destijds de fabrieken hebben verlaten.Ook technisch en motorisch zijn de
auto's weer in een uitstekende staat. De trotse eigenaren en restaurateurs konden met veel plezier over hun hobby vertellen. Plezier en passie doorklonken in hun verhalen waarbij ook de (technische) vragen niet ontweken werden. Dus het was een uitstekende gelegenheid om wat meer te weten te komen over oldtimers en het restaureren daarvan. Gezelligheid, genieten, ervaringen uit wisselen, vragen stellen, allemaal zaken die uitvoerig aan bod kwam en er een leuke dag van te maken voor zowel de bezoekers als voor de rijders.Vele mensen raakten daarbij weer in vervoering als doordat ze de auto's van de afgelopen eeuw weer in werkelijkheid konden zien. Na de rit(ten) was er een prijsuitreiking zijn voor mooiste / orgineelste /bijzondere auto.

3 opmerkingen:

Gerrit Ziggers zei

Prachtige foto's Jan.

Anoniem zei

Prachtige plaatjes, Jan! Dank daarvoor.
Groet,
Dolpff

Ruurd Swart zei

Beste Jan,

Je hebt weer prachtige foto's gemaakt van een prachtige dag. Het was weer gezellig.

Ruurd en Mieke