Powered By Blogger

zaterdag 8 juni 2019

En heel bijzondere Ferrari 612 Brake (VIDEO)


Ferrari 612 Scaglietti Brake


Het Nederlandse Vandenbrink Design presenteert vandaag deze Shooting Brake. 
Wie iets van Ferrari’s weet, ziet meteen dat het om een 612 Scaglietti gaat, maar dan wel een heel bijzondere.
Bijna twaalf jaar geleden, in 2007, berichtten we voor het eerst over deze 612. Het basisontwerp was toen net af, maar er was nog een lange weg te gaan om alle details in te vullen. Naar verluidt had ook het vinden van een bouwer nog wat voeten in de aarde. Nu is het dan toch zo ver en kunnen we de unieke 612 vanuit alle hoeken aanschouwen.


 De auto lijkt op het eerste gezicht een soort mengvorm tussen een 612 en diens opvolger FF, die immers ook een Shooting Brake was. Het in Amsterdam gevestigde Vandenbrink heeft zich er echter niet gemakkelijk vanaf gemaakt en stopt z’n creatie vol bijzondere details. Zo is de eindeloos dikke C-stijl voorzien van sierlijke welvingen en zijn er achterin het dak twee ruitjes aangebracht. Dat geeft ook binnenin een bijzondere sfeer.

Als het aan Vandenbrink ligt, blijft deze auto niet uniek, want het bedrijf wil een kleine serie gaan bouwen. 
Geïnteresseerden kunnen zich melden, waarna iedere klant wordt meegenomen in een uitgebreid personalisatie proces. Wat het grapje kost, wordt uiteraard niet vermeld. Wie de Vandenbrink Shooting Brake met eigen ogen wil aanschouwen, moet zich naar Uden spoeden, want daar is de auto voorlopig te zien in de showroom van Classic Youngtimers Consultancy.