Powered By Blogger

donderdag 28 september 2017

Zalm met Prei (Super lekker)

Tijd voor Prei met Zalm 

Ingrediënten:

2 zalmfilets
2 hele preien
100 milliliter room (koksroom)
verse dille naar smaak
zwarte peper en zeezout
olijfolie

1. Snijd de prei in diagonale ringen en was deze goed onder de koude kraan. Laat de prei uitlekken.

 2. Dep ondertussen vast de zalmfilets droog met een vel keukenrol en kruid ze aan weerszijden met peper en zout.
3. Verhit een beetje olijfolie in twee koekenpannen. Doe de preiringen in een koekenpan en bak deze op middelhoog vuur tot de prei goed zacht begint te worden.
4. Voeg de room aan de prei toe en breng op smaak met peper en zout. Laat de prei vijf minuten op laag vuur koken tot het meeste vocht verdampt is. Schep vervolgens een hoeveelheid verse dille naar smaak door de prei.
5. Bak in de andere koekenpan de zalmfilets aan één kant een minuut of 3 en aan de andere kant nog 1 à 2 minuten.

6. Serveer de zalmfilet met de romige prei en een lekker aardappelgerecht. 

Dit gerecht is gemakkelijk te maken en super lekker !

dinsdag 26 september 2017

Alfa en Triumph dubbeltest



 ALFA ROMEO GIULIA  TRIUMPH DOLOMITE  DUBBELTEST

 De jaren 80 naderen met rasse schreden, maar wie een compacte, sportief ingestelde vierdeurs sedan zoekt, is eind jaren 70 nog steeds aangewezen op twee oudgedienden met wortels in de vroege sixties: de Triumph Dolomite en Alfa Romeo Giulia. 


 We gaan uitzoeken welke van deze twee populaire klassiekers vandaag de dag het meeste rijplezier biedt.
Fijne auto !

Zelf reed ik in 1977 zo'n Alfa-Romeo GIULIA

De volledige dubbeltest tussen de Alfa Romeo Giulia Super 1600 uit 1977 en Triumph Dolomite 1850 HL uit 1980 lees je in AutoWeek Classics nummer 8. Bestel 'm via deze link ↓

https://www.magazine.nl/tijdschriften/autoweek-classics